"TEOG’un yerine seçeneğimiz çok"

Düzenleyen:
"TEOG’un yerine seçeneğimiz çok"

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG’un kesinlikle kalkacağını belirtti. Tekin, yeni sistemin çalışmalarına başlandığını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TEOG kaldırılacak açıklaması sonrası yeni model tartışılmayı başlandı. Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Müsteşar Tekin şöyle dedi: Yakın bir zamanda, liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağını ümit ediyorum. Bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturduk. Çalışmalara başladık. Verileri, sayın Bakanımıza, sayın Başbakanımıza arz edip Cumhurbaşkanımızın onaylarını aldıktan sonra, kamuoyuyla da paylaşmış oluruz. Kasım ayındaki sınav yapılıp yapılmayacağı ile ilgili de Bakanımız muhtemelen bugün veya yarın açıklama yapacaktır. Net olan tek şey şu; TEOG kalkacak. 
 Tekin, “TEOG yerine hangi üç model konuşuluyor. Birincisi her lise kendi sınavını yapsın. İkincisi not ortalamasına göre bir yerleştirme olabilir mi? Üçüncüsü adrese dayalı bir yerleştirme mümkün mü?” sorusuna ise “Masamızda çok daha fazla seçenek var. Hepsini çalışıyoruz. Neticesini sayın Bakanımız, Başbakanımız kamuoyuyla paylaşır. Ama sınavsız bir model olmalı. 2013’ten beri bununla ilgili değişik alternatifler masamızda” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...