Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj: BM’nin yapısı değişmeli

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj: BM’nin yapısı değişmeli

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentindeki BM binasının karşısında inşa edilecek yeni Türkevi’nin temel atma töreninde konuştu.

İSMAİL KAPAN / NEW YORK -  Özellikle BM’ye yönelik mesajlar veren Erdoğan, özetle şunları kaydetti: Birleşmiş Milletlerin değişen şartlara ayak uydurmak için reforme edilmesi şarttır. Dünya artık Birleşmiş Milletlerin kurulduğu dönemdeki dünya değildir. İkinci Dünya Savaşı artık gerilerde kaldı ve o dönemdeki beş ülkenin daimi üyeliğiyle geleceğe yürümek adaletle bağdaşır bir durum değildir, dünya barışını da sağlamaya yönelik bir yapı asla değil. Tehditlerle mücadele için yeni yöntemler geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Örneğin bu yılki gündemde reform var ama bu yine bizim anladığımız manada bir reform değil. Asıl olan Birleşmiş Milletler’in yapısı üzerindeki reformdur. Bu reform gerçekleşmediği sürece sağlıklı bir Birleşmiş Milletler yapısı veya çalışması görmek de mümkün değildir.”
BM ve diğer çok taraflı örgütler nezdinde yürütülen etkin diplomasiyi güçlendirmek istediklerini de belirten Erdoğan, “Yeni Türkevi binası, dünyanın en önemli diplomatik merkezlerinden birisi olan New York’ta, dış politika hedeflerimizi hayata geçirmemizi kolaylaştıracaktır” dedi.

TEMEL MEKTUP KONULDU
Bu arada Erdoğan, kendisinin kaleme aldığı mektubu özel bir kapsülün içinde temele yerleştirdi. Mektupta, “Türkiye son 15 yılda tarihi başarılara imza atmıştır. Temelini attığımız Türkevi, ülkemizin başarı hikayesinin sembollerindendir” ifadesi yer aldı.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj: BM’nin yapısı değişmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul etti. Program dışı görüşmede S-400 füzelerinin ele alındığı öğrenildi. Erdoğan ayrıca, Irak Başbakanı İbadi ile telefonda referandumu görüştü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...