"Her türlü girişim karşılık görecek"

Düzenleyen:
"Her türlü girişim karşılık görecek"

GÜNDEM Haberleri

Yıldırım, Kuzey Irak’taki referanduma değindi “Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecek” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa’da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi AB’ye şikâyet ettiğini belirten Yıldırım şunları söyledi: Ülkemizi kötülemekle, yabancılara şikâyet etmekle hizmet olmaz, vatanseverlik olmaz. Ana muhalefet demek iktidar alternatifi demek. İyi yapmadıklarımızı söyle. Sorunları nasıl çözeceğini söyle. Boş işlerle uğraşmaya gerek yok. Bir koluna FETÖ’cüleri, bir koluna bölücüleri almakla sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz.

ZERRE KADAR ÇEKİNMEYİZ
Başbakan Yıldırım, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından (IKBY) 25 Eylülde yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna bir kez daha tepki gösterdi. Yıldırım “Gerek Suriye’de, gerek Irak’ta birtakım hayaller peşinde olanlar, orada yapay devlet kurmaya çalışanlar, şunu iyi bilsinler. Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride dışarıda gerekli karşılık anında verilecektir. Kimse Güneyimizde oldubittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır, uyarılar yapılmıştır, eğer bunun karşılığı görülmezse tabii ki gerekli tedbirler almaktan zerre kadar çekinmeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...