Hulûsi Akar'dan SİHA mesajı: Sivillere zarar verilmiyor

Düzenleyen:
Hulûsi Akar'dan SİHA mesajı: Sivillere zarar verilmiyor

GÜNDEM Haberleri

Hulûsi Akar, terörle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada “Faaliyetlerimizi tamamen hukuk normlarına uygun olarak icra ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun terörle mücadelede etkin olarak kullanılan Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA) ilgili “sivilleri katlediyor” şeklindeki skandal açıklamasına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’dan üstü örtülü cevap geldi. Akar, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, terörle mücadelenin hukuk çerçevesinde verildiğini ifade etti.
Genelkurmay Başkanı şu mesajı verdi: “Milletimizin ve devletimizin düşmanı olan terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede, yerli ve milli savunma sanayi ürünlerimizden etkin bir biçimde faydalanıyor, faaliyetlerimizi tamamen hukuk normlarına uygun olarak icra ediyoruz. Şanlı tarihimize ve yüksek değerlerimize yakışır bir şekilde, masum tek bir vatandaşımıza, sivillere ve çevreye zarar vermeden sürdürdüğümüz operasyonlarla son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye kararlıyız.

15 TEMMUZ İLHAM KAYNAĞI
Yüce Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri olarak her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması, candan aziz bildiğimiz kutsal vazifemizdir. Devletimizin bekası, aziz milletimizin bağımsızlık ve egemenliği için jandarma, polis, güvenlik korucusu, yargı, mülki makam mensupları ve değerli vatandaşlarımızla yakın iş birliği ve koordinasyon içinde, gece gündüz, yaz kış demeden mücadelemize aralıksız olarak devam ediyoruz.”

Akar, mesajında 15 Temmuz’da asil milletimizin topyekun sergilediği diriliş ve gazilik ruhunun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün faaliyetlerinde rehberi ve ilham kaynağı olmayı sürdüreceğini vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...