Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Büyümede Çin ve Hindistan’ı geçeriz"

Düzenleyen:
"Büyümede Çin ve Hindistan’ı geçeriz"

Ekonomi Haberleri

AK Parti Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üçüncü çeyrek büyümesinin tahminleri aşacağını, Çin ve Hindistan’ın büyümesini geride bırakacağını söyledi...

Yılın ilk iki çeyreğinde gerçekleştirdiği büyüme ile dünyayı şaşırtan Türkiye, üçüncü çeyrekte yeni bir rekora hazırlanıyor. İlk çeyrekte yüzde 5 büyüyünce derecelendirme kuruluşlarına tahmin revize ettiren, ikinci çeyrekteki yüzde 5,2 ile bütün dünyanın gözünün çevrildiği Türkiye, üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen iki ülke olan Çin ve Hindistan’ın liderliğine göz dikti. AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz; Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdüreceğini belirterek “Allah’ın izniyle üçüncü çeyrekte Çin ve Hindistan’ı da aşan bir büyüme hızı bekliyoruz.” dedi.
AK Parti olarak ülkeyi 230 milyar dolarlık bir ekonomiden 860 milyar dolarlık bir ekonomiye getirdiklerini, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen çok kısa sürede toparlanma sağladıklarını ifade eden Yılmaz, bunun hükûfmetin çalışmaları ve milletin hükûmete güveni sayesinde gerçekleştiğini söyledi. “Türkiye iyi yönetiliyor” diyen Yılmaz, bu sayede büyüyen ekonominin millete hizmet olarak döndüğünü vurguladı.

Destekler arttı 1 milyon  ilave istihdam geldi
Cevdet Yılmaz, Çin ve Hindistan’dan sonra en yüksek büyüme gücüne sahip olan Türkiye’de reel sektöre Kredi Garanti Fonu ile büyük imkânlar sağladıklarını, KOBİ’lere destek verildiğini, vergi ödemelerinin ötelendiğini, tüketiciye KDV ve ÖTV indirimleri yapılarak ekonomiyi canlandıran adımlar attıklarını söyledi. Ekonomiyi canlandırmaya dönük adımlar attıklarını, bunun yansıması olarak güçlü bir büyüme performansı sağlandığını söyleyen Yılmaz, diğer taraaftan 1 milyon 52 bin ilave istihdama haziran ayı itibarıyla ulaşıldığını anlattı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...