"Ahilik modern dünyaya Anadolu’dan yayıldı"

Düzenleyen:
"Ahilik modern dünyaya Anadolu’dan yayıldı"

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ahilik kültürünün, milli birlik ve beraberliğin en büyük teminatlarından birisi olduğunu belirterek “Bu sebeple Ahilik prensiplerini yaşatmayı kendine düstur edinmiş esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına çözüm bulmayı kendimize borç biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, 30. Ahilik Haftası’na ilişkin yayımladığı mesajda, kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu olan Ahiliğin, dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olduğuna işaret etti. Anadolu’da ticaret erbabının yaşattığı Ahiliğin, dünyaya örnek olacak insani değerleri ve uygulama örneklerini içinde barındırdığını vurgulayan Tüfenkci “Bugün modern dünyada ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standardı olarak ifade edilen birçok kavram, Ahilik teşkilatı çatısı altında asırlar öncesinde Anadolu topraklarında hayata geçirildi” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yaptığı açıklamada, Ahilik geleneğini 2 milyona yakın esnafın sürdürdüğünü vurguladı. Palandöken “Ahilik, geçmişimizin mirası ve geleceğimizin teminatıdır” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...