TSK'dan Kuzey Irak'ta hava harekâtı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TSK'dan Kuzey Irak'ta hava harekâtı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK kamplarına hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda, terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, barınak ile silah ve mühimmat depoları imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 19 Eylül 2017 tarihinde Irak kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik hava harekâtı düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada "Bölgede terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen silah mevzii, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir." ifadeleri kullanıldı. 

SİLOPİ-HABUR BÖLGESİNDE ASKERİ TATBİKAT

Türk Silahlı Kuvvetleri, dün de Silopi/Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığını duyurmuştu.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde Silopi/Habur bölgesinde bir tatbikat başlatılmıştır. Bu tatbikatla eş zamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesinde operasyonların icrasına devam edilmektedir" denildi.

Türkiye-Irak sınır bölgesindeki tatbikatın, 25 Eylül'de yapılacağı açıklanan bağımsızlık referandumu öncesinde Ankara'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bu yöndeki karardan vazgeçilmesi çağrısının yoğun olarak yapıldığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta sonunda BM Genel Kurul çalışmaları için New York'a hareketi öncesinde yaptığı açıklamalarda referandumun Türkiye'yi rahatsız ettiğini ve konuyu New York'ta Irak Başbakanı Haydar İbadi ile de görüşeceğini açıklamıştı.

Başbakan Binali Yıldırım ise Cumartesi günü yaptığı yazılı açıklamada "IKBY'nin düzenlemeyi planladığı referandum, ülkemiz için bir ulusal güvenlik meselesidir. Bu konuda gereken her türlü adımı atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı tatbikatın nedeni, kapsamı ya da detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...