Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TÜRKÖK’te hasta hedefine ulaşıldı

Düzenleyen:
TÜRKÖK’te hasta hedefine ulaşıldı

SAĞLIK Haberleri

TÜRKÖK projesinde, gönüllü kemik iliği bağışçı sayısı 247 bin 784 oldu. Eşleşmelerden bugüne kadar 420 nakil gerçekleştirildi.

Ziyneti Kocabıyık - Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından yürütülen Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesinde, ilk 3 yıllık hedef tutturularak gönüllü kemik iliği bağışçısı sayısı 247 bin 784’e ulaştı.
Projenin başlamasından sonra alınan kemik iliği örnekleri ile hastalar arasında bin 828 eşleşme olduğu bildirildi. Bu eşleşmelerden bin 778’i Türkiye’deki, 50’si ise yurt dışındaki hastalarla gerçekleşti. Eşleşmelerden bugüne kadar 420 nakil gerçekleştirildi. Bunlardan 416’sı Türkiye’de, 4’ü ise yurt dışında yapıldı. Türkiye’nin dünya kemik iliği bankasına katılmasıyla, herhangi bir ülkeden hastalar için buradaki veri tabanına da bakılabiliyor. 

Ağustos 2014’te başlayan proje kapsamında bu ayın sonunda 250 bin bağışçı hedefine ulaşmayı planladıklarını söyleyen Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “İlk verilere göre kemik iliği bağışçısı olmak isteyenlerin yüzde 32,2’sini 18-25 yaş arası gençler, yüzde 34,5’ini ise 26-35 yaş arasındaki kişiler oluşturdu. Gençlerin ilgisi bizi ayrıca memnun ediyor” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...