Belhanda için rakamlar farklı söylüyor, 'Görünmez kahraman'

Düzenleyen:
Belhanda için rakamlar farklı söylüyor, 'Görünmez kahraman'

SPOR Haberleri

Cezayirli yıldız Gomis kadar ön plana çıkmasa da 13 golün 3’üne direkt katkı verdi. 2 asist öncesi pası olan Belhanda 32 ikili mücadele kazandı

Burhan Can Terzi - Galatasaray’da gümbür gümbür ilerliyor ama bir isim sıklıklıkla eleştiriliyor. O isim Younès Belhanda. Evet takımın “10 nu-marası” ve beklenti çok büyük... Faslı yıldız oyun içinde fazla gözükmediği, kaçak güreştiği gerekçesiyle eleştiriliyor ama rakamlar öyle demiyor... 5 haftalık dilimde 2 asist yapıp bir de gol kaydeden Belhanda, takımın attığı 13 golün 3’üne doğrudan katkıda bulundu. 27 yaşındaki futbolcu, Galatasaray’ın 2 golünde de çok önemli katkı sağladı. Ki o istatistiklerde yoktu. Belhanda Antalya’da atılan golde asisti yapan Rodrigues’e muhteşem bir pas atmış, son Kasımpaşa maçında da ikinci golde Serdar Aziz’e kilit pası gönderen isim olmuştu.

Daha agresif
Oyunun içinde olmadığı eleştirileri alan Belhanda 5 haftalık dilimde maç başına ortalama 80,6 topla buluşma oranı yakaladı. Karşılaşma başına 57 pas ortalamasıyla oynayan Belhanda bu alanda yüzde 72,2’lik oranı gördü. Öte yandan 5 maçta 32 ikili mücadeleden galip çıkan Belhanda, sarı-kırmızılıların efsane ismi Sneijder’den daha agresif bir görüntü çizdi. Sneijder geçen sezonun ilk 5 haftasında sadece 13 ikili mücadele kazanmıştı. 

ÖZBEK’İN TOLGA VE SERDAR KEYFİ
Ne kadar doğru bir iş yapmışız!

Galatasaray’da geride kalan 5 haftada 4 gol kaydeden Tolga ve savunmada başarılı olup formayı kaptırmayan Serdar Aziz'in performansı en çok Başkan Dursun Özbek'i güldürdü. Kasımpaşa maçını Türk Telekom Stadı’ndaki locasında izleyen Başkan Dursun Özbek, yöneticilere, "Serdar, savunmada hatasız oynuyor. Maşallah diyelim. Bir de çıkıp asist yaptı. Tolga yine üst düzey bir futbol ortaya koydu. Geçen yıl ikisinin de sadece maliyeti ve yıllık ücreti tartışılıyordu. Şimdi maliyetini tartışanlar, doğru iş yaptığımızı söylüyor. Artık Serdar ve Tolga'nın maliyeti falan tartışılmıyor. Çünkü çok iyi oynuyorlar" dedi.
 
Gomis’ten “İyi dersler”
Galatasaray’ın golcüsü Bafétimbi Gomis, golcülüğü kadar ekstra çalışmaları ve iş disip-liniyle de takdir topluyor. Fransız yıldız, okulların açılması sebebiyle dün de sosyal medya hesabında yeni eğitim öğretim döneminde tüm gençlere başarı dileklerini iletti. 

Derbi heyecanı sardı
Galatasaray ile Fenerbahçe bu sezonun 9. haftasında karşı karşıya gelecek. Daha zorlu maça çok var ama dolu dizgin giden sarı-kırmızılıları şimdiden derbi heyecanı sardı. Başkan Dursun Özbek’in de derbi öncesi büyük bir prim açıklayacağı belirtildi. 

Ocak affını da reddetti
Galatasaray’da kadro dışı olmasına rağmen satılamayan ve elde kalan Hakan Balta için yönetim ocak ayında affedilmesini gündeme getirdi. Hakan yıllık maaşının yarısından vazgeçerek bu durumu kabul edeceğini bildirdi. Ama Igor Tudor bu formülü de reddetti.
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...