Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Porto moralli Kartal evinde Konya'yı devirdi

Düzenleyen:
Porto moralli Kartal evinde Konya'yı devirdi

SPOR Haberleri

Cenk Tosun’un kafa golüyle öne geçen Kartal, Quaresma’nın müthiş vuruşuyla skoru perçinledi. Şampiyonlar Ligi’ne süper giren siyah-beyazlı takım ligde de lider G.Saray’la puanları (13) eşitledi

UĞUR AKTAN - Şampiyonlar Ligi’ndeki Porto zaferinin ardından lige dönen Beşiktaş, sezon öncesi Süper Kupa’yı kaptırdığı Konyaspor’u 2-0’lık skorla geçti ve önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe deplasmanı öncesi namağlup unvanını korudu. Maça etkili bir futbolla başlayan Şenol Güneş’in takımında perdeyi açan isim her sezon yükselen form grafiğini bu sezon da devam ettiren Cenk Tosun oldu. 10. dakikada etkili bir pas trafiğinin ardından Caner’in ortasını iyi değerlendiren Cenk düzgün bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 1-0. Golden sonra da etkili oyununu sürdüren siyah-beyazlı takım 31’de Quaresma ile ikinci gole yaklaşsa da Portekizli’nin şutu fileleri bulmadı. 39’da Talisca’nın frikiği farklı şekilde dışarı çıkınca ilk yarı 1-0’lık Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi. 

Quaresma resitali
İkinci yarıda daha çok pas yaparak Beşiktaş orta sahasını çabuk geçen Konyaspor beraberlik arayışlarını sıklaştırdı. 52’de Fofana’nın sert şutu kaleci Fabri’de kaldı. 57’de Quaresma’nın yakın direğe ortasında Cenk’in gelişine şutunu Serkan kornere çeldi. Beşiktaş’ı dengeli geçen oyunda rahatlatan gol ise günün istekli ismi Quaresma’dan geldi. Talisca’dan aldığı pasla adeta resital yapan ve iki rakibini ekarte eden tecrübeli oyuncu sert bir şutla topu tavana çaktı: 2-0. Uzatmada Lens karşı karşıya pozisyonda golü kaçırınca maç bu skorla sona erdi. Şenol Güneş’in öğrencileri puanını 13’e yükseltti ve zirve ortağı olmayı sürdürdü.

İŞTE CENK’İN BAŞARISININ SIRRI: 
Sezon öncesi hoca tuttum

Beşiktaş’ın forveti Cenk Tosun durmak bilmiyor. Hafta içinde Porto’ya müthiş bir gol atan futbolcu dün de Atiker Konyaspor ağlarını klas bir kafa vuruşuyla havalandırmayı bildi. Bu sezon resmî maçlarda 4. golünü atan yıldız oyuncu ilginç bir başka istatistiğin de sahibi oldu. Beşiktaş’ın resmî maçlarda Konya’ya attığı son 5 golün tamamını Cenk Tosun kaydetti. Yıldız futbolcu, “Maça çok iyi başladık. Caner’in bizim takımda olması benim için bulunmaz bir fırsat. Topla iyi buluştum, top da güzel yere gitti. Daha skorlu yenebilirdik. 3 puan için mutluyuz” derken başarısının sırrını, “Ben her zaman yeni hedefler koyuyorum. Bu sene de koydum. Daha fazla çalıştım. Sezon başı hoca tutup kendim çalıştım tatilde. Ayrıca iyi bir kamp dönemi geçirdim. Gün geçtikçe tecrübeleniyorum” şeklinde izah etti. 

Şut rekoru kırdılar
Beşiktaş sahasında oynadığı A.Konyaspor maçını 2-0 kazanırken kaleye 22 şut çekti ve toplam 10 isabet sağladı. Kartal böylece sezonun bir maçta en çok isabetli şut çeken takımı oldu. 2017-18 sezonunda ilk kez bir takım çift haneli isabetli şut sayısına ulaştı. 

Akçay: Çok çalışmalıyız
Konyaspor çalıştırıcısı Mustafa Reşit Akçay, “Bizim verilerimiz Alanya maçında da bu maçta da yüksek. Fiziksel anlamda sıkıntımız yok. Pozisyon tanımlamasında, pozisyona göre davranış geliştirmede kendimizi aşmalıyız. Çok çalışmamız gerekiyor” açıklaması yaptı. 

F.Bahçe’yi yeneceğiz
Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, “Takım çok iyi oynadı. Hak ederek 3 puanı alan bizdik. Derbide Fenerbahçe puan farkını azaltmak isteyecektir. Beşiktaş kimliğine dönmeye başladık. Fenerbahçe karşısında da bunu gösterip 3 puanı alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Cenk Messi’yi katladı
Cenk Tosun’un hafta içindeki Şampiyonlar Ligi maçında Porto kalecisi Casillas’ı uzaktan avladığı gol UEFA’nın anketinde en iyisi (Yüzde 37) seçildi. İkinci sırayı (yüzde 19) Chelsea’den Pedro Rodriguez aldı. Messi ise yüzde 18’le ancak üçüncü olabildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...