Alman otomotiv üreticisi Borgward, küllerinden doğdu

Düzenleyen:
Alman otomotiv üreticisi Borgward, küllerinden doğdu

Ekonomi Haberleri

1960'lı yıllarda batan Alman otomotiv üreticisi Borgward, Frankfurt fuarına elektrikli modeli Borgward Isabella'nın konsept modeli ile damga vurdu.

1960'lı yıllarda batan Alman üretici Borgward, Çin sermayesiyle yeniden dirildi. İlk olarak iki sene önce BX7 adında bir SUV modelini üreten firma Frankfurt fuarına ise süper lüks elektrikli modeli Borgward Isabella'nın konsept modeli ile damga vurdu.

1961'DE İFLASINI AÇIKLAMIŞTI

Otomobilin öncü isimlerinden Carl F. W. Borgward tarafından 1900'lerin başlarında Bremen'de kurulan firma, 1961 yılında ise iflasını açıklamış ve otomotiv sahnesinden çekilmişti.

O dönem yaklaşık 1 milyon adet araç satan markanın yeniden doğuşu ise Çin sermayesi sayesinde geçtiğimiz yıllarda gerçekleşti. İlk olarak BX7 adında bir SUV üreten ve bunu sadece Uzakdoğu pazarına veren şirket Frankfurt Fuarı'nda ise karşımıza tamamen elektrikli Borgward Isabella ile çıktı.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ARACI DİKKAT ÇEKTİ

Kullandığı yüksek teknoloji ve tasarımı ile dikkat çeken aracın teknik özellikleri ve piyasaya ne zaman çıkacağı ise henüz açıklanmadı. 4 kişilik araç 5 metre uzunluğunda ve 1.92 metre genişliğinde.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...