Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Engellilerden atama talebi

Düzenleyen:
Engellilerden atama talebi

YAŞAM Haberleri

Türkiye Engelliler Platformu üyeleri, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı üçüncü ataması için kamuda engelli kontenjanının yükseltilmesini talep etti.

Türkiye Engelliler Platformu üyeleri, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) üçüncü atamasının yapılması için engelli kontenjanının yükseltilmesini istedi.

Türkiye Engelliler Platformu üyesi 25 engelli, Devlet Personel Başkanlığı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklama yapan Ayperi Baskara, 2016 Nisan ayında EKPPS'ye giren ve atanamayan engelli bireyleri temsil eden bir grup olarak açlık grevi başlattıklarını bildirdi.

Baskara, "Yetkililer, 'kamuda ihtiyaç yok' gerekçesiyle üçüncü atama yapılmasını zorlaştırmaktadır. Üçüncü atama talebi ile son iki aydır görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler neticesinde 'Yaparız, çalışıyoruz' sözlerinin ilerisine geçemedik." diye konuştu.

Baskara, açlık grevi başlattıklarını ve yetkililerden üçüncü atamanın yapılacağına ilişkin net bir açıklama alıncaya kadar açlık grevine devam edeceklerini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından Baskara ve beraberindeki iki engelli memur adayı, Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat ile görüştü.

Görüşmeden sonra açıklama yapan Ayperi Baskara, "Buradan siyasilere, devlet büyüklerine öncelikle bir anne olarak yalvarıyorum. Lütfen artık engelli kontenjanlarını yükseltin." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...