Nazlı Ilıcak: Bir kar topuyla sanık olmuşum

Düzenleyen:
Nazlı Ilıcak: Bir kar topuyla sanık olmuşum

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik davalara dün devam devam edildi.

15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla 17 sanığın yargılandığı davada savunma yapan gazeteci Nazlı Ilıcak, hakkında somut delil olmadığını ileri sürdü. Firari Zekeriya Öz ile kar topu oynarken çekilmiş fotoğrafa değinin Ilıcak, “Şiddet ve cebir olmadan darbeye teşebbüs olamaz. Ama iddianamede savcı, ‘Gazeteciler cebir teriminin öncülü söylemde bulunarak darbenin asli faili oluyor’ diyor. Tanka binen, Meclis’i basan, bombalayan, Cumhurbaşkanı’na suikast düzenleyen askerler neyse, ben 11 tweet ve bir kar topu fotoğrafıyla darbenin asli sanığı olmuşum” ifadesini kullandı.  Gazeteci Ahmet Altan da hakkındaki iddiaları reddederek “Bu iddianın (subliminal mesaj) saçmalığı, suçun ağırlığından bile daha büyüktür. Hakkımızdaki iddialarla ilgili bir tek somut kanıt gösterin, bir daha savunma yapmayacağım ve en ağır hükümde bile temyize gitmeyeceğim” diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, aralarında Mümtaz’er Türköne, Ali Bulaç, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın da bulunduğu 22’si tutuklu 31 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı ileri tarihe erteledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...