Müebbet istenen 3 sanığa tahliye kararı verildi

/ Kaynak: CHA
Müebbet istenen 3 sanığa tahliye kararı verildi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Güngören'deki patlamaya ilişkin davada 18'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 3 sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Güngören'deki patlamaya ilişkin davada 18'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 3 sanık hakkında tahliye kararı verildi. Sanıklar hakkında olay sırasında ölen her kişi için birer kez ve 'anayasal düzeni bozmaya teşebbüs etmek' suçundan da bir kez olmak üzere toplam 18'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu. nbsp;İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada davanın 6 tutuklu sanığı Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş, Şerafettin Kaya, Aydın Ağlar, Ziya Kıraç, Mehmet Salih Yanak, Cihan Aydın ve Abdurrahman Oral hazır bulundu. Ayrıca patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları da duruşmaya katıldı. Savcı Levent Çağıl, duruşma savcısının mazeretli olması sebebiyle davaya geçici olarak çıktığını belirterek, önceki tarihte verilen mütalaayı incelemek üzere süre istedi. Ardından sıra ile söz alan sanık avukatları da müvekillerinin tahliyesine karar verilmesini talep etti. Duruşmaya, taleplerin değerlendirilmesi için ara verildiği sırada patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları sanık avukatlarına saldırdı. Özel güvenlik görevlileri ve polisler arbedeyi güçlükle bastırırken, avukat Bahri Belen'in, yüzüne aldığı bir darbe nedeniyle burnunun kanadığı görüldü. nbsp;Aranın ardından duruşma sonunda sanıklardan Abdurrahman Oral, Ziya Kıraç ve Cihan Aydın'ın, dosya kapsamı, yasada yapılan son değişiklik, tüm delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldıkları süreye göre ilerde mağduriyetlerine meydan verilmemesi için tahliyelerine karar verildi. Üç sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme, tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş ve Mehmet Salih Yanak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 31 Ekim 2013 tarihine ertelendi.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...