Güreşi bırakıp karateye başladı

Düzenleyen:
Güreşi bırakıp karateye başladı

SPOR Haberleri

Antalya'nın Kemer ilçesinde kuaför olan Tahsin Özdemir, milli karateci kızından etkilenerek güreşi bırakıp karateye başladı - Veteranlar kategorisinde müsabakalara çıkmaya başlayan baba Özdemir, evde kızlarıyla birlikte antrenman yapıyor - Baba Özdemir: - "Kızlarım karate yaparken, yaptıkları hızlı refleksler ve hareketleri gördüm ve çok etkilendim. Onların sayesinde karateye başladım"

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan Tahsin Özdemir, 110 madalyaya sahip mili karateci kızından etkilenerek karateye başladı.

Kemer'de yaşayan ve kuaförlük yapan 42 yaşındaki Tahsin Özdemir, 7 yıl boyunca güreş sporuyla ilgilendi. Özdemir, güreş yaptığı sırada kızları Müşerref ve Duygu Özdemir'in güreşi istemesine rağmen çocuklarını daha uygun olduğunu düşündüğü karateye yönlendirdi.

Kızı Müşerref'in milli sporcu olması ve bugüne kadar kazandığı 110 madalyadan etkilenen baba Özdemir, güreşi bırakıp karateye başladı. Özdemir, veteranlar kategorisinde müsabakalara çıkmaya başladı.

Karateci baba Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sporu yaşam biçimi olarak görmeye başladığını ve kızları için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Kızlarının güreş yapmasını istemediği için onları karateye gönderdiğini belirten Özdemir, çocuklarına daha fazla destek olmak için kendisinin de bu sporla ilgilendiğini dile getirdi.

''HAREKETLERDEN ETKİLENDİM''

Antalya'daki karate organizasyonlarında aday hakem olarak da görev yaptığını anlatan Özdemir, "Kızlarım karate yaparken, yaptıkları hızlı refleksler ve hareketleri gördüm ve çok etkilendim. Onların sayesinde karateye başladım." dedi.

Özdemir, veteran olarak müsabakalara katıldığını ifade ederek, Kemer'de yapılan bir karate turnuvasında ve Denizli'de yapılan uluslararası bir organizasyonda "kata" ve "kumute" branşlarında üçüncülükler elde ettiğini kaydetti.
İleride karate antrenörü olabilmek için çok çalıştığını vurgulayan Özdemir, "Ailecek karateyi çok seviyoruz. Kızlarımın daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Kızlarımla boş zamanlarda salonda ve evde antrenman yapıyorum. Müşerref milli sporcu olduktan sonra birçok organizasyonda şampiyonluklar elde etti. Onunla gurur duyuyorum. Duygu ise milli sporcu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." diye konuştu.

Özdemir, iş yerinde çalışırken bir an önce mesainin bitmesini ve kızlarıyla salonda karate yapmayı iple çektiğini sözlerine ekledi.

AİLECE ANTRENMAN YAPIYORLAR

Milli sporcu Müşerref Özdemir ise ablası Duygu ile karate yaparken babasının kendilerinden etkilendiğini ve destek olmak için karateye başladığını söyledi.

Fırsat buldukça evde ailece antrenman yaptıklarını anlatan Özdemir, babasının kendi kategorisinde Türkiye şampiyonu olmasını istediğini kaydetti.

Duygu Özdemir de babasının güreşle ilgilendiği dönemde kız kardeşiyle güreş yapmak istediklerini ancak babalarının kendilerini karateye gönderdiğini ifade ederek, "Babamın karate yapması çok hoşumuza gidiyor. Hem bize de destek oluyor. Babamın vateranlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olmasını istiyorum." şeklinde görüş belirtti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...