Mandela bitkisel hayata girdi

- Güncelleme:
Mandela bitkisel hayata girdi

GÜNDEM Haberleri

Hastanede yatan Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela'nın bitkisel hayata girdiği ve bağlı olduğu makinelerin kapatılması gerektiği bildirildi.

Hastanede yatan Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela'nın bitkisel hayata girdiği bildirildi. Doktorlar, Mandela'yı hayata bağlayan makinelerin kapatılması gerektiğini söyledi. Tekrarlayan akciğer enfeksiyonu nedeniyle 8 Haziran'dan bu yana hastanede tedavi gören ve hafta başında durumu ağırlaşan Nelson Mandela, emeklilik günlerini geçirmek için Qunu köyünde kendisine bir ev yaptırmıştı. Kaybettiği 3 çocuğunu Qunu'daki aile mezarlığına defneden Mandela'nın ölümünün ardından buraya gömülmek istediği sanılıyor. Mandla ise dedesinin doğum yeri olan Mvezo'da gömülmesinin daha doğru olacağını ileri sürüyor. İlk eşi Evelyn Mase ve ikinci eşi Winnie Madikizela'dan 6 çocuğu olan Mandela'nın 17 torunu var. 1947'de doğan ilk çocuğu Maki'yi henüz 9 aylıkken kaybeden Mandela'nın oğullarından Madiba "Thembi" Thembekile 1969'da, Makgatho Mandela ise 2005'te yaşamını yitirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...