Hüseyin Çelik'ten darbecilere, 'Silahla yönetimde kalınmaz'

/ Kaynak: İHA
Hüseyin Çelik'ten darbecilere, 'Silahla yönetimde kalınmaz'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Mısır'da meydana gelen askeri darbeye ilişkin, 'Silahla yönetime gelinir ama silahla yönetimde kalınmaz' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Mısır'da meydana gelen askeri darbeye ilişkin, "Mısır halkı bir sivil itaatsizlik örneği göstererek bu darbeyi çevirebilir mi onu hep beraber göreceğiz ama bundan sonra da halkın şunu bilmesi gerekiyor, silahla yönetime gelinir ama silahla yönetimde kalınmaz" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 'Mısır'da meydana gelen askeri darbeye' ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Darbe kim tarafından ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Halkın iradesine vurulmuş darbedir. Halkın size verdiği ve halkın parasıyla aldığınız silahlarla halkın iradesine kastedemezsiniz. Bu, Mısır'da da olsa böyledir, başka ülkelerde de olsa böyledir. Mursi, bütün hilelere rağmen yüzde 53 oyla Cumhurbaşkanı seçilmiş bir insandır. Mısır tarihinde ilk defa hür, uluslararası gözetimde yapılmış olan bir seçimle Cumhurbaşkanı seçilmiştir" dedi. Birilerinin Mursi'yi beğenmeyebileceğini ve hata yaptığını düşünebileceğini söyleyen Çelik, hatanın bedelini siyasetçilerin ödemesi gerektiğini ve Mısır'daki darbeyi tasvip etmediklerini dile getirdi.
Mısır halkını çok önemsediklerini belirten Çelik, "Mısır bizim kardeş halkımızdır. Mısır, İslam ülkeleri içerisinde büyüklüğüyle son derece önem verdiğimiz bir ülkedir. Biz, Mısır halkıyla daha önce dayanışma içerisindeydik, bundan sonra da dayanışma içerisinde olacağız. Yönetenler kim olursa olsun Mısır halkı bizim için son derece önemlidir. Mursi'nin özellikle darbeye boyun eğmemesi ve dik duruş sergilemesi takdire şayandır" dedi.
"SİLAHLA YÖNETİMDE KALICI OLUNMAZ"
Mısır halkının kendi liderine sahip çıkması gerektiğine işaret eden Çelik, Mursi'nin bir direniş çağrısında bulunduğunu ve bu direnişin şiddetsiz olması gerektiğini dile getirdi. Çelik, "Mısır halkı bir sivil itaatsizlik örneği göstererek bu darbeyi çevirebilir mi onu hep beraber göreceğiz ama bundan sonra da halkın şunu bilmesi gerekiyor, silahla yönetime gelinir ama silahla yönetimde kalınmaz" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...