Neymar'ın yokluğu Messi'ye yaradı

Neymar'ın yokluğu Messi'ye yaradı

SPOR Haberleri

La Liga’da geride kalan ilk 5 haftada 9 gol kaydeden Messi, 13 yıllık Barcelona kariyerinin en iyi lig başlangıcına da imza attı

Transfer sezonunda Neymar'ı kaybeden, Brezilyalı yıldızın yerine aldığı Dembele'yi de sakatlığa kurban veren Barcelona'yı La Liga'da geride kalan 5 haftada süper yıldızı Lionel Messi sırtladı. Takımının ligde 5'te 5 yapmasına önemli katkı sağlayan 30 yaşındaki Arjantinli yıldız, Alaves'e 2, Espanyol'a 3 ve son olarak Eibar'a 4 gol atma başarısı gösterdi. Lionel Messi, daha önce La Liga'nın ilk 5 haftalık periyotlarındaki en skorer performanslarını, 2011-2012 sezonunda 8, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında 6'şar gol kaydederek gerçekleştirdi.

REKORLARIN ADAMI MESSİ
Bir yılda en çok gol atan, La Liga'da en fazla fileleri havalandıran, Barcelona'da en çok gol kaydeden ve en fazla Altın Top ödülü kazanan oyuncu olmak üzere birçok farklı kulvarda rekor kıran Messi, Barcelona formasıyla 2004'ten bu yana oynadığı La Liga'da 387 maçta 358 gol attı. Bu alanda Cristiano Ronaldo, 285 golle ikinci sırada. Arjantinli futbolcu, Barcelona'da resmi maçlarda 39, La Liga'da 28 kez "hat trick" yaparken, La Liga'da bir sezonda en fazla "hat trick" yapma (8) rekorunu da Cristiano Ronaldo ile paylaşıyor...

BARCELONA TARİHİ MESSİ'Yİ YAZACAK
Arjantinli oyuncu, Barcelona forması altında 519 gol atarak kulüp tarihinde resmi maçlarda en çok skor üreten futbolcu oldu. Messi, 99 golle Avrupa kupalarında da Katalan ekibinin en skorer ismi olarak göze çarpıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...