Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üniversiteye giriş de değişiyor, çoklu sınav!

Düzenleyen:
Üniversiteye giriş de değişiyor, çoklu sınav!

EĞİTİM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversiteye giriş sınavında da değişiklik olacağı yönündeki açıklaması yeni bir gündem oluşturdu.

Damla Peker ANKARA - Üniversiteye giriş sınavı saat 10.00’da başlarken, ÖSYM’nin yeni kuralıyla 09.45’te sınava girişlerin sonlanması bazı öğrencilerin kâbusu olmuştu. Adaylar KDK’ya başvursa da ÖSYM, 9:45 mağduru üniversite adaylarına yeni sınav hakkı tanımadı. Bir televizyon programında konuşan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, üniversiteye giriş sınavında da değişiklik yapılacağını açıkladı. Sınava yetişemeyen ya da hastalandığı için sınava giremeyen adaylar olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bizim programımızda da var, ‘üniversite sınavları birden fazla yapılacaktır’ diye. Üzerinde çalışıyorlar. Olgunlaştığında inşallah halkımızın önüne sunulacak” dedi. 

ALTERNATİFLER ÇOK
Kesin olarak bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını vurgulayan Yılmaz şöyle devam etti: Kalkan TEOG öncekilerden daha iyiydi. Yerine gelecek sistem de şu anki TEOG’dan daha iyi olacak. TEOG bir sınav değildi. Bir ay içinde Bakanlar Kuruluna sunarız. Onlar ‘tamamdır’ dedikten sonra hemen açıklarız. ‘Biraz daha şu noktanın düzeltilmesi, çalışılması gerekir’ de denilebilir. Dolayısıyla bir tarih verip de düzeltilme talimatını aldıktan sonra geciktirirsek orada ‘söylenildi ama yapılmadı’ gibi bir şey olur. Dolayısıyla en kısa sürede bu çalışma yapılacaktır.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...