Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de dinleme skandalları bitmiyor

- Güncelleme:
İngiltere'de dinleme skandalları bitmiyor

GÜNDEM Haberleri

Usulsüz dinlemeler sebebiyle eleştirilen İngiltere'de, Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın sığındığı Ekvador Elçiliği'nde dinleme cihazı bulundu.

Son günlerde yapılan usulsüz dinlemeler nedeniyle eleştirilere maruz kalan İngiltere'de son olarak Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın sığındığı Ekvador Elçiliği'nde dinleme cihazı bulundu. Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino, cihazın, iki gün önce Assange'ın durumunu tartışmak için elçilikte bulunduğu sırada bulunduğunu açıkladı. Bakan dinleme cihazının, Büyükelçi Ana Alban'ın ofisinde bulunduğunu belirtti ve olayı "uluslararası etiğin yok olması" olarak tanımlayarak kınadı. Ekvador İngiltere'yi olayın sorumlularını afişe etmekle tehdit ederken gözler İngiltere istihbarat servisleri MI5 ve MI6'e çevrildi. Böyle bir dinlemenin bakanların haberi olmaksızın yapılamayacağı belirtilirken, hassas konularda verilen dinleme emirlerinin İçişleri Bakanı Theresa May'ın onayından geçtiğine dikkat çekildi. Ricardo Patino Londra ziyareti sırasında İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile bir araya gelmiş ve Assange'ın elçilik binasında "hapis kalmasının" adaletsiz bir durum olduğunu iddia etmişti.
nbsp;DİNLEDİLERSE DE YASALARA UYGUN
İngiliz yasaları uyarınca MI5 ve MI6'in istedikleri otomobil ve binayı dinleme yetkisi bulunuyor. Ajanların bakanlık izni almak için dinlemenin ulusal güvenlik, suçu tespit - önleme ve İngiltere'nin ekonomik çıkarlarını koruma gibi oldukça geniş tanımlanmış yasalardan birini gerekçe göstermeleri yeterli oluyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan İngiltere Güvenlik Bakanı James Brokenshire, "Son günlerde gazeteleri okuyanlar bizim kişisel özgürlüklerimize en büyük saldırının kendi istihbarat ajanslarımızdan geldiği fikrine kapılabilir. Ancak siz bunun doğru olmadığını biliyorsunuz. Ben bunun doğru olmadığını biliyorum ve İngiliz halkının çok büyük bir bölümü de bunun doğru olmadığını biliyor. Böyle konularda sınanmamız ve kendimizi sorgulamamız verimli bir şey" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...