Emlak sektörüne de ikinci el düzenlemesi

Düzenleyen:
Emlak sektörüne de ikinci el düzenlemesi

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el otomotiv satışlarına yönelik düzenlemenin ardından sıranın ikinci el ev satışlarına geleceğini bildirdi.

İkinci el düzenlemesini bitirdiklerini ve yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiklerini söyleyen Tüfenkci, “İkinci el otomotivde garanti sürecini başlatıyoruz. Biliyorsunuz eğer siz orada etiketine, ‘bu araç hasarsızdır’ veya bakımını tam olarak yapıldığını söylüyorsanız belli bir km de, 5 bin km de  garanti vermesini istiyoruz” dedi. Benzer bir düzenlemeyi emlakta da getireceklerini dile getiren Tüfenkci “Aynı düzenlemeyi amaçlıyoruz. Ama emlak düzenlemesini, ikinci el otomotiv düzenlemesi yürürlüğe girdikten sonra Başbakanlığa göndermek istiyorum. Orada da güvenli, emlak işi yapanların belli bir vasıfta olmasını, nitelikte olmasını istiyoruz. Sözleşmelerin şeffaf olmasını istiyoruz. İzlenebilir olmasını istiyoruz. Komisyon ücretlerinin net olarak belirlenmesini istiyoruz” diye konuştu. Bakan Tüfenkci, her iki sektörde de dolandırıcılığın ve suistimallerin önüne geçmek istediklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...