Erdoğan'dan Barzani'ye: Bizi yok sayanlar dersini alacaktır

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Barzani'ye: Bizi yok sayanlar dersini alacaktır

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, referandumdan vazgeçmeyen Barzani’yi uyardı: Adımlarımız sert olacak. Alacağımız yaptırım kararları sıradan olmayacak!

İsmail Kapan NEW YORK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD/YPG ile iş tutan ABD’ye yüklendi. New York’ta PBS kanalına röportaj veren Erdoğan, ABD’nin PKK’yı terör örgütü olarak tanıdığını ancak onun uzantısı PYD/YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin YPG’ye verdiği silahlarla ilgili “Bu silahların seri numaralarını aldık, DEAŞ’la mücadele bitince bunları geri alacağız” diye bir açıklama yaptığını ancak daha önce benzeri uygulamalarda işlerin bu şekilde yürümediğini gördüklerini kaydetti.
Erdoğan, şunları dile getirdi: “Rakka’da bu alt gruplarla DEAŞ’a karşı savaşmak doğru değil, bu savaş bizimle de yürütülebilirdi. Bunu ABD’nin en üst düzey makamlarına ilettim. Biz ABD’den o silahları alamazken siz bunları teröristlere nasıl verirsiniz? Bu soruyu ABD’deki dostlarımıza soruyoruz.”
Türkiye’nin ABD’den para ödeyerek silah aldığını ancak bu ülke yönetimi tarafından teröristlere bedavaya silah verildiğini vurgulayan Erdoğan “Üç bin tır silah bu teröristlere gönderildi. Zamanında Predator insansız hava aracı almak istedik. Vermediler ama teröristlere bunların hepsini tırlarla gönderiyorlar” açıklamasını yaptı.
Erdoğan, Irak’ın kuzeyinde 25 Eylül’de yapılacak referandum kararı ilgili olarak da “Biz en başından beri Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduk; kimse bunu yapmıyorken bile... Türkiye her zaman Kuzey Irak’ın yanında oldu ve her türlü desteği verdi. Bu kadar desteği veren, kendilerini sıradan değil candan sayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni adeta yok farz etmek olarak görüyoruz bu yaklaşımı. O yüzden adımlarımız sert olacak. Alacağımız yaptırım kararları sıradan olmayacak. Türkiye’yi yok farz eden Kuzey Irak, Millî Güvenlik Kurulundan dersini alacaktır” dedi. Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, geçen hafta Trump’ın kendisini aradığını belirterek, bu konuda üzgün olduğunu ve konuyu takip edeceğini söylediğini belirtti. PKK ve FETÖ teröristlerinin, kendisinin aracına fazlasıyla yaklaştığını bildiren Erdoğan “Washington DC polisi görevini yapmadı, bunun üzerine kendi korumalarım devreye girdi” dedi. “Sayın Trump’la perşembe günü(bugün) bu konuları samimi bir şekilde konuşacağız” diyen Erdoğan, adaletin en kısa sürede yerine gelmesini beklediğini vurguladı.

Erdoğan'dan Barzani'ye: Bizi yok sayanlar dersini alacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de “Bloomberg Küresel İş Forumu”na katılarak Bloomberg Baş Editörü John Micklethwait’in sorularını cevapladı.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI:
Sırada balistik füze var

ABD’de temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York kentinde “Bloomberg Küresel İş Forumu”na katıldı. Burada soruları cevaplandıran Erdoğan özetle şunları kaydetti:
- (Türkiye’yi korumak görevim): Türkiye olarak yanı başımdaki Suriye’de S-400 varken, ben  S-400’e, belki S-500’e hatta S-600’e sahip olmak durumundayım. Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da var. 80 milyonluk Türkiye’yi korumak görevimiz. 
- (Putin’le görüşeceğim): Pazartesi günü Putin ile telefonla görüşmemiz olacak ama perşembe günü bir akşam yemeği yiyeceğiz. S-400 füzeleri, Suriye’de ne oluyor ne bitiyor bunları konuşacağız.
- (Temsilci bile gönderdim): Özel temsilcilerimi ben Barzani’ye gönderdim, dedim ki ‘Sakın böyle bir yanlışın içerisine girme’.  Ne yazık ki bu yanlışızyapmış durumda.
- (Kararı MGK verecek): (“Kuzey Irak’a sadece ekonomik ambargo mu,  güç kullanmak da var mı?” sorusu üzerine): Buradan bunu açıklamak olmaz ayın 22’sindeki (yarın) MGK’da karar verilecek.
- (AB’nin bize yaptığı saygısızlık): 54 senedir bekletiliyoruz. Türkiye’ye uygulanan siyasi bir ambargodur. Bize yalan söylediler, bu Türkiye’nin şahsiyetine saygısızlıktır. Karar merciinde olan onlar.  İstiyorlar ki ‘Türkiye kaçsın’, yok, biz hiçbir zaman minderden kaçmadık. Minderden kaçan olmayız. Kaçan onlar olsun.
- (Hapistekiler terörist): Bunların çoğu gazeteci değil terörist ve adi suçlu. Bunlar teröre karışmıştır bir kısmı da FETÖ’cüdür. Yargı bağımsızdır müdahale edemeyiz.
- (Soruşturma siyasi): Korumalarıma yönelik ABD’deki bu yargılama tamamen siyasi. 
Erdoğan'dan Barzani'ye: Bizi yok sayanlar dersini alacaktır
MACRON’A İNCE MESAJ
Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabından Fransızca yayımlanan mesajda, Erdoğan’ın “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir” ifadesine yer verildi. Dün yayınlanan fotoğraf karesine, Erdoğan’ın cesur ve öz güvenli hâli, Macron’un ise daha endişeli hâli yansımıştı. Macron geçen ay “Dünya liderliği o kadar havalı değil, Erdoğan’la 10 günde bir konuşmak zorundayım” demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...