AB’nin geleceği tehlikede

Düzenleyen:
AB’nin geleceği tehlikede

GÜNDEM Haberleri

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa’nın etkili internet sitelerinden Euractiv için kaleme aldığı makalede, insan haklarını yüceltmekle övünen AB’nin mülteci krizi konusunda aksi yönde davrandığını, Türkiye’nin ise insan haklarını ulusal çıkarlarının üzerinde tutarak tüm dünyaya örnek bir tutum sergilediğini ifade etti.

Avrupalı ortakların Türkiye’ye verdiği sözleri yerine getirmediğini, Türk vatandaşları için “vizesi seyahat” beklentisinin gerçekleşmediğini hatırlatan Egemen Bağış, AB’nin asıl niyetinin artık sorgulandığını kaydetti. Almanya’nın 24 Eylül’de yapılacak seçimlerde Türkiye’yi iç siyaset malzemesi olarak kullandığını belirten Bağış “Kampanyada pazarlık kozu kullanılıyor. Bu, birçok vatandaş için son derece kutuplaştırıcı ve ülke vatandaşları arasında da ayrıma neden oluyor. AB’ye üye ülkeler ‘çeşitlilik içinde bütünlük’ mottosuna bağlı kalmaları gerekiyor. Avrupa genelindeki gelişen muhalefet dalgası, AB’nin geleceği için de tarifsiz bir hasara sebep oluyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...