Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tutuklu sanıktan 'ByLock'u ağabeyim yükledi' itirafı

Düzenleyen:
Tutuklu sanıktan 'ByLock'u ağabeyim yükledi' itirafı

GÜNDEM Haberleri

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında telefonuna örgütünün gizli haberleşme ağı olan ByLock yüklediği iddiasıyla 9 ay önce tutuklanan üniversite öğrencisi yargılandığı duruşmada itirafta bulunarak, evlenecek olan ağabeyini kurtarmak için daha önce söylemediğini, telefonuna ByLock'u ağabeyinin yüklediğini ileri sürdü.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde FETÖ/PDY soruşturması kapmasında 22 Aralık'ta Samsun merkezli Asarcık ilçesi ile İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana, Muğla, Karabük, Rize, Kahramanmaraş, Tokat, Kayseri, Bayburt ve Ağrı illerinde operasyon düzenlemişti.Operasyon kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 36 kişinin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Bugün görülen davanın üçüncü duruşmasında tutuklu olarak yargılanan üniversite öğrencisi Nurullah S., mahkeme heyetine itirafta bulundu. Telefonuna ByLock'u ağabeyi Mehmet S.'nin yüklediğini iddia eden Nurullah S., "9 aydır cezaevindeyim ve artık psikolojim bozuldu. Dayanacak gücüm kalmadı.

Ağabeyin bu olay ortaya çıkınca 20 gün sonra nikahı vardı. Ağabeyimi korumak için daha önce bir şey söylemedim. Ancak cezaevi şartları benim psikolojimi bozdu. Telefonuma ByLock'u ağabeyim kurdu. Hatta benim telefonumdan de kendi telefonuna mesajlar attı. Ben 20 gün sonra da telefondan ByLock'u sildim. ByLock'u kullanmadım. Kimseyle yazışmadım. Daha dayanacak gücüm kalmadı ve her şeyi itiraf ediyorum" diye konuştu. Tutuklu sanıklardan Samet Y. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Babam hükümet yanlısı biri. Ben tutuklanınca beni terörist görmeye başladı ve benimle bağını kopardı. Çok mağdurum. 10 aydır tutukluyum. ByLock kullanmadım. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti diğer tutuklu sanıkların da tahliye taleplerini dinledikten sonra duruşmayı karar vermek üzere 3 Ocak 2018'e erteledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...