Kantinlere denetim

Düzenleyen:
Kantinlere denetim

YAŞAM Haberleri

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Arnavutköy Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okulların kantinlerini denetledi. Kantinlerdeki hijyen kuralları ve gıda ürünlerinin kontrol edildiği denetimlerde, kurallara uymayan kantinciler uyarıldı.Özellikle cips ve asitli içecek satan kantinciler zabıta tarafından uyarılarak, haklarında tutanak tutuldu.

Arnavutköy Belediyesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber ilçedeki ilköğretim, ortaöğretim ve liselerin kantinlerini denetledi. Denetimler kapsamında okul kantinlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığı kontrol edildi. 

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen denetimlerde, zabıta ekipleri satılan yiyeceklerin son kullanma tarihlerini inceleyerek, satışa uygun olup olmadıklarını kontrol etti. Denetim sırasında bazı okullarda açıkta satılan yiyeceklerin cam kaplarda satılması gerektiği halde plastik kaplarda satıldığı, pipetlerin üzerlerinin açık olduğu, bazı etiketlerin yanlış basıldığı, ürünlerin üzerinde fiyat etiketi olmadığı, satışı yasak olsan yağlı cips ürünlerin ve gazlı içeceklerin satıldığı görüldü. Satışı yasak olan gazlı içecek ve yağlı yiyecekler toplandı. Denetimlerde kurallara uymayan, satışı yasak olan ürün satan bazı kantin sahipleri ise uyarıldı ve haklarında tutanak tutuldu. Kantinlerin ruhsatlarını da kontrol eden zabıta ekipleri ise kantin çalışanlarına uymaları gereken kuralları anlattı. 

''ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ''

Denetimi gerçekleştiren Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürü Resul Ekrem Baltacı karşılaşmış olduğu problemlerle ilgili, "Özellikle bu kantinlerimizin ruhsatlı olarak temiz ve hijyenik şartlarda hizmet verilip verilmediğini denetliyoruz. Çocuklarımızın sağlığı çok önemli. Dolayısıyla satılan ürünlerin gazlı içecekler, yağlı yiyecek olmaması lazım. Bunun yanında et ürünlerinin burada pişirilip servis edilmemesi gerekiyor. Diğer hijyenik koşullara da önem veriyoruz. Bizim kendi yönetmeliğimize, belediyemizin emir ve yasaklar yönetmeliğine bunların karşılığı olan idari para cezalarını, uyarılarını yapıyoruz. Eksikler devam ediyorsa da kademe kademe idari para cezalarından kapatma cezalarına kadar gidiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kantinlere denetim

YAĞ İÇEREN ÜRÜNLER TOPLANDI

Satışı yasak olan yağlı cips ürün satıldığını gören Zabıta Komiseri Recai Yılmaz, "Bu ürünlerin satılmaması gerekiyor. Yağ içeren bir ürün olduğu için bunları toplayacağız buradan. Gerekli tutanağı bu ürünler için tanzim edeceğiz. İlk seferde olduğu için para cezası işlemi uygulamıyoruz. Gerekli uyarıları yapacağız bununla ilgili, kantincinin de konudan haberi olmayabilir” diye konuştu. 

''TESPİT TUTANAĞI TUTULDU''

Satışı yasak ürün hakkında tutanak tutan Özgür Sağesen ise "Burada tutanağımızı tuttuk konuya ilişkin, tutanağa ek olarak da fotoğrafını ekleyeceğiz ürünün, çünkü satılması yasak bu içeceklerin ve satışa sunulmuş. Şimdilik tespit tutanağımızı tutuyoruz daha sonra gerekli yasal işlemleri yapacağız" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...