Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'ın konuşmasını provoke etmeye çalışan PKK/YPG'lilere gözaltı

Düzenleyen:
Erdoğan'ın konuşmasını provoke etmeye çalışan PKK/YPG'lilere gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması esnasında slogan atan terör örgütü PKK/YPG mensubu 4 kişi gözaltına alındı.

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) Eş Başkanı Günay Evinch, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının özel bir salonda yapılmasına rağmen  bazı provokatörlerin Erdoğan'ın konuşması sırasında protesto gösterisi yaptığını  söyledi.

Güvenlik güçlerinin olaya hemen müdahale ettiğini anlatan Evinch,  "Polisten bize verilen bilgilere göre 4 YPG'li şu anda gözaltında." dedi.

Bu provokatörlere dava açılmak için hazırlık yapıldığını anlatan Günay  Evinch, zanlıların, federal yasalara göre suç olan halkın huzurunu bozmak, özel  mülke izinsiz girmek ve devlet başkanına yönelik suçlar kapsamında  yargılanmalarını beklediklerini ifade etti.

TASC olarak konunun takipçisi olacaklarını da kaydeden Evinch, kendi  organizasyonlarına yönelik, ifade özgürlüğüne ve toplumun huzuruna karşı yapılan  eylemin cezalandırılması için yargı sürecinde gerekenleri yapacaklarını dile  getirdi.

"Salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TASC'ın etkinliğinde yaptığı konuşma  sırasında bazı PKK/YPG'li teröristler pankart açıp, slogan atmıştı.

Güvenlik güçleri, birisinin üzerinde YPG tişörtü bulunan  provokatörleri salondan çıkardı.

Recep Tayyip Erdoğan, katılımcıların provokatörlere tepki göstermesi  üzerine, "Değerli kardeşlerim, sizden benim bir ricam var. 3-5 kendini bilmeze,  3-5 salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim." dedi.

Katılımcılar da PKK/YPG'lilere tepki göstererek, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ı slogan ve alkışlarla destekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...