Pakistan, Türk devine 800 milyon $ ödeyecek

Düzenleyen:
Pakistan,  Türk devine 800 milyon $ ödeyecek

Ekonomi Haberleri

Karadeniz Holding, gemilerine el koyan Pakistan’a karşı açtığı davayı kazandı.

Karadeniz Holding, gemilerine el koyan Pakistan’a karşı açtığı davayı kazandı. Dünya Bankası’na Bağlı Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID), davayı karara bağladı ve Pakistan’ın, Türk firması Karadeniz Holding’in zararlarının tazminine karşılık 800 milyon dolar ödemesine karar verdi. Pakistan, Karadeniz Powership Kaya Bey adlı gemiyi, 2013 yılında alıkoymuş, bunun ardından Karadeniz Holding Pakistan İslam Cumhuriyeti aleyhine enerji gemileri dâhil, çeşitli hak ve varlıkların mülkiyet haklarının ihlali konusu da içeren tahkim yargılaması başlatmıştı. Karkey’in yatırımlarına ilişkin mülkiyet haklarına el koyulduğuna hükmeden hakem heyeti, Pakistan’ın tüm karşı taleplerini de reddetti.
Karkey ve grup şirketleri 1996 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. 13 enerji gemisi ile dünyanın en büyük enerji filosuna sahip olan Grup, Türkiye, Endonezya, Gana, Lübnan, Mozambik, Zambiya, İngiltere, Hollanda başta olmak üzere 15 ülkede faaliyet gösteriyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...