Ve Diyanet hatayı düzeltti

Düzenleyen:
Ve Diyanet hatayı düzeltti

GÜNDEM Haberleri

İlk defa İhlas Medya’nın gündeme getirdiği bir FETÖ projesi olan Kutlu Doğum Haftası’nın miladi takvime sabitlenmesi uygulamasından vazgeçildi.

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili, geçmişte hicri yıla göre kutlanıyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı’na sızan FETÖ, devreye girdi ve ayak oyunlarıyla kutlamaların her yıl nisan ayına sabitlenmesi kararı alındı. Tam 23 yıl boyunca “Kutlu Doğum” bahanesi ile FETÖ propagandası yapıldı. Önceki Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bütün tepki ve itirazlara rağmen haftanın sadece adını değiştirdi; ancak zamanlamaya dokunmadı. Görmez’in emekliye ayrılmasıyla Diyanet’in başına atanan Prof. Dr. Ali Erbaş, önceliğinin FETÖ ile mücadele olacağını söyledi. Yeni Başkan, hicri yeni yılın başlaması dolayısıyla dün yayınladığı mesajında, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine ilişkin alınan kararı açıkladı. Erbaş, Kutlu Doğum Haftası’nın olması gerektiği gibi Hicri takvime göre kutlanacağı müjdesini verdi. Gazete olarak defalarca manşete taşıyıp dikkat çektiğimiz bir bid’at böylece tarihe karışmış oldu. Vatandaşlar da “Aklın yolu bir” yorumunu yaptı. İşte Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın mesajı: Yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın istikbalini aydınlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hazreti Peygamberin doğum günü Mevlid-i Nebi (12 Rebiulevvel), hicretle başlayan medeniyet inşasını daha iyi anlamak adına, bir hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında, önemli etkinlikler ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecektir. Bu vesileyle mazlumlara ensar olan aziz milletimizin ve bütün Müslümanların hicri yeni yılını tebrik ediyorum. Hicri 1439 yılının, birliğimizin ve kardeşliğimizin güçlenmesine, ümmetin vahdet ve selametine, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için daha büyük bir azim, özveri ve fedakârlıkla çalışmamıza vesile olmasını, yeryüzüne esenlik getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. 

PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL: FETÖ ile mücadeleyi gösterecek bir başlangıç

Yazarımız Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Kutlu Doğum Haftası’nın tarihinin Mevlit Kandili ile aynı tarihte kutlanması karararının FETÖ projeleri ile mücadeleyi gösterecek bir başlangıç olduğunu söyledi. Kararı çok önemli bularak sevinç duyduğunu ifade eden Şimşirgil, şunları söyledi: “İş sadece bununla kalmamalı. Kutlu Doğum Haftası diye değil bunu bir Mevlit Haftası diye kutlanması lazım. Gençlerimize yönelik çok farklı ve güzel faaliyetlerin olması lazım. Sadece Mevlit Kandili’ni Arabi aylara göre hicri takvime göre kutlamaya çektik diyerek de bırakılmaması lazım. Peygamber Efendimizin ahlakının, yaşayışının mucizelerinin kazalarının en güzel şekilde anlatılması ve Peygamber Efendimizin milletimize öğretilmesi lazım. Bu bir başlangıç olmalı. FETÖ 40 yıldır Diyaneti ve dinî camiayı kullandı. Diyanet İşleri Başkanı olayı burada bırakmamalı.” 

Ve Diyanet hatayı düzeltti

Ve Diyanet hatayı düzeltti

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...