İstanbul’da Karagöz rüzgârı esecek

Düzenleyen:
İstanbul’da Karagöz rüzgârı esecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 25 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Karagöz Festivali, geniş topluluklara ulaşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 25 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Karagöz Festivali, geniş topluluklara ulaşacak. Festivali anlatan Karagöz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Karagöz ve kukla sanatçısı Enis Ergün, bu sene yetişkinlerin yanı sıra 20 binin üzerinde çocuğa ulaşılacağını söyledi.  Kukla sanatını gençlere tanıtmak istediklerini dile getiren Ergün, 20 bin çocuğa Karagöz tasviri hediye edeceklerini kaydetti. İstanbul’un birçok noktasında eş zamanlı gerçekleştirilecek festivalde, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelecek Karagöz sanatkarları, Karagöz gösterileri gerçekleştirecek. Bir haftalık festival müddetince toplam 30 oyunla şehirde Karagöz rüzgârı esecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...