Özbek: Berabere bitsin

Düzenleyen:
Özbek: Berabere bitsin

SPOR Haberleri

G.Saray Başkanı, şampiyonluk yarışındaki iki rakibinin zorlu karşılaşması öncesi esprili bir değerlendirme yaptı; “İki taraf da önemli kulüpler. Üzülmesinler” ifadelerini kullandı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gündeme ilişkin açıklamalar yapıp, göndermelerde bulundu. 5 haftada alınan iyi sonuçların keyfini yaşayan Özbek “Gomis için hasta, yaşlı, bayılıyor diyorlardı. İmza parası verilir mi diyorlardı. Peki, şimdi ne diyorlar?” diyerek eleştirilere cevap verirken, cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla ilgili de yorum yaptı. Sarı-kırmızılı takımın başkanı, derbinin berabere bitmesini istediğini söylerken “Derbi berabere bitsin. İki taraf da önemli kulüpler, üzülmesinler” diyerek esprili bir dille gönlünden geçenleri ifade etti.  Geçen sezon 15 bin seyirci ortalamasıyla oynadıklarını hatırlatan Dursun Özbek “Biz iyi bir takım kurarak Galatasaray seyircisini harekete geçirdik. Şimdi ortalama 40 bine yakın taraftara oynuyoruz” dedi. Özbek’in öne çıkan sözleri şöyle: 
> Her maç 1 milyon kârdayız
Gelir-gider dengesini iyi tutturduklarını söyleyen Özbek “Şimdi biz aradaki gelir farklılığını geçen seneyle kıyasladığımız zaman biz her maçta bu sene 1 milyon avro kasaya fazla para koyuyoruz. İçeride 17 maç oynadığımızı düşünün, 17 milyon avro eder. Sponsorlarımızın etkisi, sahaya aldığımız led reklamlar, halı reklamlar, GS Store’daki satışlar… 45 bin kişinin geldiği bir stat düşünün, ne kadar kâr ettiğimizi siz hesaplayın. Şimdi soruyorum; ticaret kafasıyla baktığımız zaman yaptığımız iş doğru mu yanlış mı? En çok tartışılan konu transfere 40 milyon lira harcamamız... Zaten para yoktu dediler. Yani para yoksa yapmazdık. Olmadığı zaman zaten yapmıyorduk. Şimdi ise mali durumumuz müsait ve bu transferleri gerçekleştirdik” dedi. 
> Borcumuzu ödüyoruz
Eleştirilere cevap veren ve yaptıkları işlerin doğru olduğunu savunan Başkan Dursun Özbek “Bana göre bu durum, taraftarın stada dönmesi, yönetim için önemli bir faktör. Böyle bir vizyon ortaya koyup, ‘Taraftarımı hem memnun edeyim, hem mali yapım düzgün çalışsın’ demek önemli bir adımdır” diye konuştu. Özbek “Bugün kimse Galatasaray parasını ödeyemiyor, borcunu veremiyor diyemiyor. Bunların hepsi bitti. Biz yönetime geldikten sonra birinci önceliğimiz mali yapıydı, bunu çözersek öteki tarafı daha kolay çözeceğimizi biliyorduk” ifadelerini kullandı.       
Özbek’ten inciler
∂ Transferdeki harcamayı taraftarımız kısa sürede gişe hasılatıyla kapatacak.
∂ Riva Projesi başarıyla ilerliyor. İş bittikten sonra 350-400 milyon dolar civarında olacak. 
∂ Bu projeden gelen parayı tamamen Galatasaray’ın banka borçlarının kapatılması yönünde kullanacağız. 
∂ Florya, Başbakan’ın imzasına kaldı. Beklemedeyiz. Onay çıktığı anda işlemlere başlayacağız. 
∂ Real Madrid ve Barcelona’nın müzelerinden çok daha görkemlisini yaptık. Bunu 1 ay sonra açacağız. 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...