Kuzey Kore diyalog teklifini sonunda kabul etti

Kuzey Kore diyalog teklifini sonunda kabul etti

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore Yönetimi, güney komşusunun ortak Keasong Sanayi Bölgesinde yeniden faaliyete geçilmesi için diyalog başlatılmasına ilişkin önerisini kabul etti.

Kuzey Kore Yönetimi, güney komşusunun ortak Keasong Sanayi Bölgesinde yeniden faaliyete geçilmesi için diyalog başlatılmasına ilişkin önerisini kabul etti. Haberi yerel medyaya dayanarak veren Sinhua haber ajansı önerinin perşembe günü kabul edildiğini de bildirdi. Kuzey Kore yönetimi, 2013 Mart ayında ABD ve Güney Kore'nin gerçekleştirdiği askeri tatbikattan dolayı Kore Yarımadasındaki durumun gerginleşmesiyle, 900'ün üzerinde güney Koreli ve 53 bin Kuzey Kore vatandaşının çalıştığı ortak Keasong Sanayi Bölgesini kapatmıştı. Keasong bölgesinde faaliyet gösteren iş adamlarının sanayi bölgesinin kapatılmasından bu yana uğradıkları toplam zarar 910 milyon doları buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...