Orgeneral Özel'in ilanı PKK'yı yanılttı

Orgeneral Özel'in ilanı PKK'yı yanılttı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da PKK'lıların Hani Topçular Jandarma Karakolu'na saldırdığı ve 1 askerin şehit olduğu haberlerinin nereden çıktığı anlaşıldı...

Diyarbakır'da PKK'lıların Hani Topçular Jandarma Karakolu'na saldırdığı ve 1 askerin şehit olduğu haberlerinin nereden çıktığı anlaşıldı. PKK ile aynı çizgide yayın yapan internet siteleri, terör örgütünün Lice olaylarına misilleme olarak dün gece Hani İlçesi'ne bağlı Topçular Köyü Jandarma Karakolu'na saldırdığı ve 1 askerin şehit edildiği haberini verdi. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, söz konusu iddiaları yalanlayarak, karakola ne saldırı düzenlendiğini ne de şehit verildiğini belirterek, "Saldırı ve şehit haberi yalandır" dedi.
"ORGENERAL ÖZEL'İN İLANI PKK'YI YANILTTI"
Askeri yetkililer, PKK'nın Diyarbakır'ın Hani İlçesi'ne bağlı Topçular Köyü'ne uzaktan taciz ateşi açmasından sonra Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan trafik kazasında şehit düşen Jandarma Er Engin Şahin ile ilgili başsağlığı metnini görünce 1 askeri şehit ettiğine dair yanılgıya düşmüş olabileceğini bildirdi.
Askeri yetkililer, bir grup PKK'lının Hani'deki karakola taciz ateşi açtığını olayda ölen veya yaralanan olmadığı gibi binaya mermi bile isabet etmediğini açıkladı.
Öte yandan Van'ın Çitören Köyü'nde geçen Mayıs ayında askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan Jandarma Er Engin Şahin'in Ankara GATA'da şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde uzun süre sonra ilk kez 'Şehidimiz' başlığı ile başsağlığı ilanı yer aldı. PKK'nın Jandarma Er Engin Şahin'in taziye mesajınıı Hani'deki ateş açma olayı ile bağlantılı değerlendirerek, orada şehit olmuş gibi açıklama yaptığı öne sürüldü.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in imzasını taşıyan Jandarma Er Engin Şahin'in fotoğrafının yer aldığı metinde, "Silah arkadaşımız 03 Temmuz 2013 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" yazısı yer aldı. PKK'nın karakola ateş açtığı tarih ile er Engin Şahin'in şehit düştüğü tarihin aynı olması nedeniyle bölücü örgütün asılsız açıklamayı yaptığı kaydedildi.
Trafik kazasında yaralanan ve Ankara GATA'da şehit düşen Şehit Jandarma Er Engin Şahin'in cenazesi, yarın Sinop'un Durağan İlçesi'nde yarın Cuma namazı ardından kılınacak namaz ardından Alpuğan Köyü'nde toprağa verilecek.
VALİLİK: TACİZ ATEŞİ AÇILDI
Diyarbakır Valiliği, Hani ve Dicle İlçesi'nde iki ayrı karakola PKK'lılar tarafından dün taciz ateşi açıldığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, 03 Temmuz 2013 günü saat 18.50 sıralarında, Dicle Kıralkızı Jandarma Koruma Bölük Komutanlığı'na ve aynı gün saat 19.50 sıralarında Hani Topçular Jandarma Karakol Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açılmış olup ateşe anında karşılık verilmiş ve olaylarda herhangi bir yaralanma veya can kaybı meydana gelmemiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik arama,tarama faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...