Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hava Kuvvetleri 'mahrem imamları' davasına devam edildi

Düzenleyen:
Hava Kuvvetleri 'mahrem imamları' davasına devam edildi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları ve müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklar, suçlamaları reddederek, haklarındaki adli kontrol taleplerinin kaldırılmasını, duruşmalardan vareste tutulmayı talep etti.Tutuksuz sanık Engin Güneş, emekliliği hak etmiş biri olarak OYAK ve SGK'nın haklarını vermediğini iddia ederek, mal varlığı üzerinden kaldırılan tedbirin bu kurumlardaki alacakları üzerinden de kaldırılmasını istedi.Tutuksuz sanık Bayram Baktemur da yaşamını sürdürdüğü Kanada'ya eşiyle giderken havalimanında gözaltına alınıp daha sonra tutuklandığını, yeni düğün yaptıkları için düğünde takılan ve üzerlerinde bulunan yaklaşık 40 bin doların adli emanete alındığını, bu paranın kendisine iade edilmesini talep etti.Cumhuriyet savcısı da sanıkların dinlenmesini talep ettikleri tanıkların mahkemede beyanlarının alınmasına ve tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.Mahkeme Başkanı, savunması alınan tutuksuz sanıkların duruşmalardan vareste tutulmalarına, diğer tutuklu sanıkların tümünün de tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...