Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Porto Riko'daki kasırgada baraj hasar gördü

Porto Riko'daki kasırgada baraj hasar gördü

DÜNYA Haberleri

Porto Riko'da etkili olan Maria Kasırgası nedeniyle Guajataca Barajı'nda hasar meydana geldi.

San Juan'daki Ulusal Hava Durumu Servisinden yapılan açıklamada, Guajataca Barajı'ndaki çatlak oluştuğu, bundan dolayı 70 bin kişinin yaşadığı Isabela ve Quebradillas bölgelerinin tahliye edildiği bildirildi.
Açıklamada, "Bu son derece tehlikeli bir durum. Otobüsler şu anda mümkün olduğunca hızlı bir şekilde bölgeden halkı tahliye ediyor." ifadelerine yer verildi.
Barajdaki hasarın bölgede su baskınlarına yol açtığı belirtilen açıklamada görüşlerine yer verilen yetkililer, halkı su seviyesinden yüksek yerleşim yerlerine gitmeleri konusunda uyardı.
Onlarca yıl önce inşa edilen 316 metre uzunluğundaki baraj, yaklaşık 5 kilometrekarelik alanı kaplayan yapay bir gölün gerisinde yer alıyor.
Porto Riko Eyaleti Acil Durum Afet Yönetim Kurumu sözcülüğü, 20 Eylül'de, Maria Kasırgası'nın tüm adanın elektriksiz kalmasına yol açtığını açıklamıştı.
Karayipler'de ağaçları yerlerinden söken, evleri yerle bir eden ve milyonlarca dolarlık yatları ters çeviren kasırgalar 27 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.
Önceki yıllarda olmadığı kadar fazla cereyan eden 5 şiddetindeki kasırgalar, ada ülkelerinde hayatı korkunç hale getirirken, sigorta şirketleri ve turizme de büyük darbe indirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...