Suriyeli aktivist anne ve gazeteci kızı bıçaklandı

Düzenleyen:
Suriyeli aktivist anne ve gazeteci kızı bıçaklandı

YAŞAM Haberleri

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar’da kaldıkları evde öldürüldü. Anne kızın 10 gün önce tehdit edildiği ortaya çıktı

Suriye’nin önde gelen muhalif aktivisti 60 yaşındaki Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar’daki evlerinde ölü bulundu. Cinayetle ilgili çok yönlü soruşturma devam ederken anne kızın boğazlarından bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Evden bir şey alınmadığı belirlenirken, anne kızın öldürüldükten sonra evin salonuna yan yana yatırıldığı üzerlerine bir toz döküldükten sonra battaniye örtüldüğü ifade edildi. 
BÜYÜK BIÇAKLA CİNAYET
Polis, evde bulunan iki cep telefonu, bilgisayar ve hard diskleri cinayetle ilgili bir ipucu bulmak için inceleme altına aldı. Olay Asayiş Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak olarak soruşturuluyor. Kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmazken, katil veya katillerin olayda oldukça büyük bir bıçak kullandığı, iki cesedin de boğaz bölgelerinde geniş yaralar açtığı öğrenildi. Öte yandan cesetlerin üzerine bir toz dökülerek battaniye ile örtüldüğü tespit edildi. İlk anda deterjan olduğu düşünülen beyaz tozun tam olarak ne olduğunun tespit edilmesi için incelemenin sürdüğü belirtildi.
SOSYAL MEDYADAN TEHDİT
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evde yapılan incelemede 3 gün önce meydana geldiği tahmin edilen cinayetin ardından katil ya da katillerin evden bir şey almadıkları öğrenildi. Evde yapılan parmak izi incelemesiyle evde bulunabilecek muhtemel yabancı parmak izleride aranıyor. Polisin yaptığı incelemede Orouba Barakat’ın yaklaşık 10 gün önce sosyal medya hesabı üzerinden, Suriye istihbatarı’ tarafından bir tehdit aldığını tespit etti. Orouba Barakat’ın yakınlarının bildiği tehdit olayının Tunus aksanı ile yazan bir kişi tarafından yapıldığı öğrenildi. Ancak Orouba Barakat’ın bu tehditle ilgili Emniyet güçlerine herhangi bir müracaatının olmadığı belirtildi.
İKİ YEĞENİ ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada ABD’de 2015 yılında öldürülen üç Müslüman öğrencinden biri olan Deah Barakat’ın, Orouba Barakat’ın yeğeni olduğu iddia edildi. Orouba Barakat’ın başka bir yeğeni de Esad rejiminin bombardımanında hayatını kaybetmişti. Esad muhalifi olan anne kız, Suriye’de işlenen suçlara yönelik haberler yapıyordu.
İSTANBUL’U TERCİH ETMİŞLERDİ
Suriye’de başlayan iç savaşın ardından ilk olarak İngiltere’ye oradan da Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçen Orouba Barakat, son olarak İstanbul’a gelerek burada yaşamaya başlamıştı. Orouba Barakat’ın gazeteci kızı Halla Barakat’ın ise Orta Doğu’ya yönelik haberler yapan bir yayın organında çalıştığı öğrenildi. Halla Barakat, gazetemize de demeç vermişti. Anne Orouba Barakat, yıllar önce 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la röportaj yapmıştı.

Suriyeli aktivist anne ve gazeteci kızı bıçaklandı

(Halla Barakat gazetemize demeç vermişti)

Suriyeli aktivist anne ve gazeteci kızı bıçaklandı

(Orouba Barakat ve Turgut Özal)

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...