Topbaş görevi bıraktı

Düzenleyen:
Topbaş görevi bıraktı

POLİTİKA Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kadir Topbaş devri kapandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kadir Topbaş devri kapandı. 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen ve aralıksız 13 yıl, 5 ay, 20 gündür bu görevini sürdüren Topbaş, veto ettiği imar değişikliklerinin İBB Meclisi’nde kabul edilmesi üzerine dün istifa ettiğini açıkladı.
Kadir Topbaş istifasını, Büyükşehir’de düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Görevi sırasında hata yapmamaya özen gösterdiğini ifade eden Topbaş özetle şunları kaydetti: “Çünkü biliyoruz ki hata yaparsak telafisi zordur. Hata ile ihanet, birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Asla affetme duygusunu gösteremeyiz. İnsan her şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez. Bir kuruşa muhtaç olan belediyenin, şu anda günü gelmiş bir lira borcu yok. Borçlu bir belediye bırakmıyorum. Hiçbir yerde yorgunum demedim. Bu süreçte kendisinden istifade ettiğim Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza çok teşekkür ederim. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna asla müsaade etmem. Ben bugün (dün) itibarıyla buradaki başkanlık görevimden ayrıldım, istifa ettim. Ama asla siyasi partimle bir bağ eksikliğim yok. Şu anda partimin üyesiyim. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz.” 
ŞİMDİ NE OLACAK?
İstanbul Valisi, yasa gereği 310 üyeye sahip Büyükşehir Belediye Meclisi’ni 15 gün içinde yeni başkanını seçmesi için toplantıya çağıracak. Meclis üyesi olma zorunluluğu bulunan başkan adayların, ilk iki turda üçte iki oy alması gerekiyor. Üçüncü turda ise salt çoğunluk (156 oy) yeterli olacak.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...