Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tanklar sınırda...

Düzenleyen:
Tanklar sınırda...

GÜNDEM Haberleri

Barzani’nin ‘referandum’ inadına karşı TSK’nın sınırda başlattığı tatbikat 5’inci gün de sürdü.

Irak’taki Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül’de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumuna kısa süre kalırken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak sınırına sıfır noktasındaki Habur Sınır Kapısı yakınlarında tatbikatı 5’inci gün de devam etti. TIR parkı karşısında bulunan arazide yapılan tatbikata büyük bölümü tank olmak üzere yaklaşık 100 askeri araç katılıyor.
Genelkurmay Başkanlığı, tatbikat ile eş zamanlı olarak sınır bölgesinde terörle mücadele operasyonlarına devam edildiği bildirildi.
Tatbikat Silopi ile 15 kilometre uzaklıktaki Habur Sınır Kapısı arasındaki tır parkının karşısında bulunan arazide yapılıyor. Tatbikata büyük çoğunluğu tank olmak üzere yaklaşık 100 askerî araç katılıyor. Obüs topları, 4’lü füze rampalarını taşıyan araçların da katıldığı tatbikat sebebiyle Silopi-Habur yolunun bir şeridi askerî hareketlilik nedeniyle kapatıldı.
TSK, sınıra yakın hava üslerinde turuncu alarma geçti. 24 saat esasına göre sınır hattı ve Kuzey Irak’taki kamplardan görüntü elde eden İnsansız Hava Araçlarının (İHA) belirlediği noktalara anında müdahale etmek üzere savaş uçakları hazır bekletiliyor.
Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Kuzey Irak ve Suriye kuzeyinde bulunan PKK ve IŞİD terör örgütlerinin hareketliliğinin İHA’lar tarafından sürekli kontrol altında tutulduğu ve Türkiye sınırına kaymalara karşı anında savaş uçaklarının devreye girdiği bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...