Fenerbahçe evinde Kartal'ı sahasına kilitleyecek

Düzenleyen:
Fenerbahçe evinde Kartal'ı sahasına kilitleyecek

SPOR Haberleri

Derbilerin havası da ortamı da çalışması da farklıdır.

Derbilerin havası da ortamı da çalışması da farklıdır. Hafta başından bu yana analizlerini yapan ve taktik çalışmalar üzerinde duran Aykut Kocaman, Fener’in galibiyet formülünü kafasında belirledi. Sırada uygulama var. İlk haftadan itibaren yeni transferlerin de uyumunun artmasıyla takım oyununda düzelme gösteren sarı-lacivertliler sezonun en ciddi sınavını formda ve moralli Beşiktaş karşısında verecek. Aykut Kocaman’ın planı rakibin orta alandaki pas etkinliğini Ozan Tufan ve Josef ile kırıp önlerinde Valbuena, Mehmet Ekici ve Giuliano ile oyuna hükmetmek. 
>Golle başlamalıyız
Basit top kayıpları istemeyen Kocaman topun kendilerinde kalmasını ve ilk dakikadan itibaren psikojik üstünlüğün ele alınması gerektiği görüşünde. Derbilerde Kadıköy’ün tribün gücünü çok iyi bilen Aykut Kocaman bu destekle rakibe baskı kurup erken gol bulma düşüncesinde. “Başakşehir ve Trabzonspor maçlarında erken yediğimiz gollerle problem yaşadık, çok zorlandık” görüşünü dile getiren Aykut Hoca “Erken gol bulursak işimiz kolaylaşır ve rakibin taktik anlayışı değişir” dedi.
Kilit isim Valbuena
Kanarya’da bu sezonun hücumdaki etkin ve yetkin ismi Mathieu Valbuena. Rakamlar böyle diyor. 12 kez çalımla adam geçen, 17 kez de kilit pas veren Fransız oyuncu, hücumdan sorumlu bakan konumunda. Maç başına 2.6 şut, 3.4 kilit pas, 2.2 adam geçme istatistikleriyle ön planda ve bu akşamki derbide Fenerbahçelilerin ondan beklentisi büyük.  
 
 Mehmet Emin Uluç
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...