Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray Spanoulis transferini bitiriyor mu

Galatasaray Spanoulis transferini bitiriyor mu

GÜNDEM Haberleri

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Spanoulis'i transfer etmek için çabaladıklarını vurguladı.

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nde çekilen kuradan memnun olduklarını söyledi. İspanya'nın Barcelona şehrinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından açıklamalarda bulunan Ataman, istedikleri rakiplerle eşleştiklerini nbsp; belirterek, şunları kaydetti: "İlk iki grup açısından C Grubu'nun daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Olympiakos, geçen sezonun Avrupa şampiyonu. Grubun favorisi gibi görünüyor ama kadrolarında büyük değişiklikler yaşayabilirler. Bunu da yakında göreceğiz. Montepaschi Siena, İtalya şampiyonu, ancak ciddi sıkıntılar geçiriyorlar. Kadrolarından büyük bölümü değişecek. Unicaja Malaga da istediğim bir takımdı. İspanya liginin orta seviye ekiplerin bir tanesi. Bizim açımızdan iyi bir kura olduğunu düşünüyorum. Eşleşmeden oldukça memnunum."
Galatasaray Liv Hospital olarak grubu ilk iki sırada bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Ataman, "Hedefimiz, grubu ilk iki içinde bitirerek Top 16'ya yükselmek olacak. Grup liderliği de hedeflerimizden birisi. Her takım, Top 16'ya kalmaya çalışacak. Bizim gibi takımlar için grup maçlarının çok önemi var. Avantajlı bir şekilde gruptan çıkmak en büyük hedefimiz olacak" şeklinde konuştu.
'SPANOULIS ÇALIŞMASI SÜRÜYOR'
Ataman, yeni sezon yapılanması çerçevesinde Yunan oyun kurucu Vassilis Spanoulis'i transfer etmek için çabaladıklarını vurguladı.
Yunan oyuncuya Avrupa'nın büyük kulüplerinin de talip olduğunu bildiren Ergin Ataman, şu ifadeleri kullandı: "Spanoulis transferi açısından gerekli çalışmaları yapıyoruz. Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile koordinatörümüz Murat Özyer yoğun çaba sarf ediyor. Başkanımız Ünal Aysal oldukça yakından takip ediyor. Gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Zor bir transfer. Avrupa piyasasının bir numaralı ismi. Spanoulis makul ölçülerde Galatasaray'da oynamak isterse biz de onu kadromuzda görmeyi arzuluyoruz. Önümüzdeki günlerde belli olacak. CSKA Moskova, Barcelona gibi takımlarında da ciddi teklifleri var. Olympiakos'ta kalmasını zor görüyorum. İnşallah bize gelir. O zaman da bizim açımızdan büyük bir avantaj olur."
'G.SARAY'DA BASKETBOLU BÜYÜTMEK İSTİYORUZ'
Sarı-kırmızılı kulüpte basketbolu büyütmenin hesaplarını yaptıklarını anlatan deneyimli antrenör, gelecek sezon maçlarını oynayacakları salon konusunda çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti: "Galatasaray'da basketbolu büyütmek istiyoruz. Galatasaray Liv Hospital'ı Avrupa'nın en büyük salonlarından biride oynatmayı planlıyoruz. Böyle bir kuradan sonra şartlar uygun olursa Sinan Erdem Spor Salonu'na geçebileceğimizi düşünüyorum. Tabii ki bunun değerlendirmesini yönetim kurulumuz yapacaktır."
Daha önce çalıştırdığı Montepaschi Siena takımıyla aynı gruba düşmelerini "Güzel bir duygu" şeklinde nitelendiren Ataman, "Siena'ya yeniden dönmek güzel ve heyecan verici bir duygu. O açıdan sevinçliyim. En azından Avrupa'nın en güzel şehirlerinden birisine gideceğiz. Benim için de özel bir şehir" diyerek sözlerini tamamladı.
Sarı-kırmızılı takım, THY Avrupa Ligi C Grubu'nda Yunanistan'dan Olympiakos, İtalya'dan Montepaschi Siena, İspanya'dan Unicaja Malaga, Polonya'dan Stelmet Zeilona ve Almanya'dan Bayern Münih takımlarıyla eşleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...