Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rabiat'ul Adeviyye meydanında Mursi için böyle dua ettiler

Rabiat'ul Adeviyye meydanında Mursi için böyle dua ettiler

DÜNYA Haberleri

Kahire'deki Rabiat'ul Adeviyye Meydanında binlerce kişi, ev hapsine tabi tutulan Cumhurbaşkanı Mursi için dua ediyor.

Mısır'da ordunun anayasayı askıya alarak, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırmasının ardından ülkenin bir nbsp;çok yerinde Mursi'ye destek gösterilerinde bulunanların meydanlarda bekleyişi devam ediyor. Kahire'de Nasır City'de bulunan Rabiat'ul Adeviyye Meydanı ve Kahire Üniversitesi'nin önünde binlerce kişi, askerler tarafından gözaltına alındıktan nbsp;sonra ev hapsine tabi tutulan Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek veriyor. Meydana gelenler ve ayrılanlar tutuklanma endişesinden dolayı alana nbsp;topluca gelip, topluca ayrılıyorlar. nbsp;Kırsal kesimde de Mursi'ye destek veren göstericilerin meydanlardan nbsp;ayrılmadıkları ifade ediliyor. Mursi'ye tam destek veren Marsa Matruh kentinde dün yaşanan saldırının ardından polis ve askerin sadece kamu binalarında nbsp;konuşlandığı gözleniyor. nbsp;Bölgedeki Bedevi kabileleri daha önce yaptıkları açıklamada, Mursi'ye tam destek vereceklerini beyan etmişlerdi.
nbsp;Kuzey Sina'nın merkez kenti El Ariş'te Mursi'ye destek verenlerin bugün büyük bir gösteri düzenleyecekleri bildirildi. Ariş'te de güvenlik nbsp;güçlerinin sadece kamu binalarında oldukları kaydediliyor.
nbsp;Beni Suef,Asvan,Asyut ve Luksor'da Mursi'yi destekleyen göstericilerin alanlarda bekleyişi sürüyor.
nbsp;Öte yandan Tahrir Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde uçan helikopterlerden askere destek veren göstericilere Mısır bayrakları atılıyor.
nbsp;Mısır ordusu, süreçte kendini destekleyen göstericilere bir jest yaparak Tahrir Meydanı'nın üzerinden gösteri uçakları uçurdu. Uçaklar meydanın nbsp;üzerinde hava gösterisi yaptı ve kalp şekli çizdi.
nbsp;Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye'de askeri darbeyi kutlayanların gösterilerine devam ettikleri, aynı şekilde kentte Mursi'ye destek için gösteri nbsp;yapanların da meydanlardan ayrılmadıkları bildiriliyor.
nbsp;Selefi Dava Hareketi ise bugün bir bildiri yayınlayarak, ülkenin iç nbsp;savaş tehlikesinden çıkması için Mursi taraftarlarının meydanlardan ayrılmasını nbsp;istedi.
nbsp;Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticilerinden Muhammed El Baltacı bugün bir televizyon kanalına telefon ile bağlanarak yaptığı açıklamada, seçilmiş nbsp;Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevden alınması ile Mısır'ın şiddete sürüklenmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Tutuklama dalgası sürüyor
nbsp;Mursi'nin ordu tarafından görevinden el çektirilmesinin ardından ülke genelinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Hürriyet ve Adalet Partisi ve Vasat nbsp;Partisi'ne yönelik tutuklama dalgası devam ediyor.
nbsp;Geçiş dönemi teknokrat hükümetinin kurulması için Muhammed El-Baradey'e teklif götürüldüğü Mısır medyası tarafından ileri sürüldü. Başta nbsp;Mısır devlet televizyonu ERTU'nun kanalları olmak üzere ülke genelinde medyanın askeri darbeye yönelik övgüsü canlı yayınlar ile sürüyor.
nbsp;Mısır Ulusal İnsan Hakları Komisyonu Başkanı İsaam El Gheriany, yaptığı nbsp; yazılı bir açıklama ile "Yaşanan süreçte insan haklarından bahsetmek zor" diyerek nbsp;askeri darbeye tepki gösterdi ve istifa etti.
nbsp;Mısır Sağlık Bakanlığı, ordunun Mursi'yi görevden aldığını nbsp;açıklamasının ardından meydana gelen çatışmalarda 11 kişinin hayatını nbsp;kaybettiğini, 512 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

nbsp;

Rabiat'ul Adeviyye meydanında Mursi için böyle dua ettiler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...