Helal kemik tozu için Varlık Fonundan destek

Düzenleyen:
Helal kemik tozu için Varlık Fonundan destek

Ekonomi Haberleri

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, dünyadaki kemik tozlarının genelde domuzdan üretildiğini söyledi.

23. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi’ne katılan Karadağ, bu ürünün İslami hassasiyeti olan bir kişi tarafından kullanılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Kongrede, Türkiye’de üretilecek kemik tozu standını ziyaret eden Karadağ, ‘’Ar-Ge çalışmalarından sonra kemik tozunun helal kaynaklardan üretilebileceği anlaşıldı, bir firmamız bu işe girdi. Kendilerini destekledik. Türkiye’nin dış ticaretini, cari açığını azaltıcı yönde buluşları desteklememiz lazım’’ dedi. DTİ İmplant Genel Müdürü Talat Buğur ise, “Türkiye’de kemik tozu pazarı yılda yaklaşık 100 milyon dolar. Bu ürüne 10 yılda 1 milyar dolar para ödendi. Şimdi yerli üretimine geçeceğiz. Borsa İstanbul ve Varlık Fonunun desteğiyle bu projeleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...