İş dünyası ortak tavır aldı

Düzenleyen:
İş dünyası ortak tavır aldı

Ekonomi Haberleri

STK’lar tarafından hazırlanan ortak metinde 15 Temmuz’a vurgu yapılarak, Kuzey Irak konusunda MGK kararlarına ve Hükûmetin açıklamalarına destek verildi

Sekiz sivil toplum örgütünün oluşturduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK), Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin ilan ettiği referanduma karşı ortak tavır aldı. Sivil toplum örgütleri adına ortak açıklamayı yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kararı tek taraflı alınmış, uluslararası normlara aykırı ve hukuki dayanaktan yoksun gördüklerini söyledi. STK’lar tarafından hazırlanan ortak metinde ise 15 Temmuz’a vurgu yapılarak, “Irak’ın siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü tehlikeye düşürecek her adım, ülkemizi de doğrudan ilgilendirmektedir ve buna kayıtsız kalamayız. Sınır komşumuzdaki bu referandum, Türkiye’nin ulusal güvenliğine açık bir tehdittir. Devletimizin, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması yönündeki temel politikasını paylaşıyoruz. MGK’nın tavsiye kararlarını, Hükümetimizin ve Meclisimizin bu yönde atacağı adımları destekliyoruz. Tüm siyasi partilerimizden de aynı milli duyarlılığı görmenin, ülkemizin güvenliğini korumak açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik ruhunu yine millî bir meselede göstermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bizler de üzerimize düşen her görevi yapmayı hazırız” denildi. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu referandumu, tek taraflı alınmış, uluslararası normlara aykırı, dolayısıyla hukuki dayanaktan yoksun görüyoruz. Kuzey Iraklı siyasetçilerin, kavgada hayır olmadığını, ayrılık ve bölünmeyle sonuç alınamayacağını görmelerini, hatalı yaklaşımlarından vazgeçmelerini temenni ediyoruz. Irak’ın kuzeyinde yeni huzursuzluklara yol açmayıp, tehlikeli maceralardan kaçınılmasını bekliyor, aklıselimin galip gelmesini diliyoruz.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...