Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski büyükelçiye FETÖ'den hapis istemi

Düzenleyen:
Eski büyükelçiye FETÖ'den hapis istemi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin eski Gana Büyükelçisi Şentürk Uzun hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında,''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında yaklaşık 1 yıldır aranırken 31 Temmuz'da  tutuklanan Türkiye'nin eski Gana Büyükelçisi Şentürk Uzun hakkında iddianame  hazırlandı.

İddianamede, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğinin raporu  ile Şentürk Uzun'un yöneticisi olduğu YÖNETDER ile FETO/PDY bağlantısını sağladığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldığı, yaklaşık 1 yıl sonra da  yakalandığı anlatıldı.

Sanığın yakalandığı adreste yapılan aramada, bilgisayarda yazılan  arama esnasında yapılabilecekler başlıklı arkalı önlü talimatların yer aldığı  bir kağıt ile Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben aramaya katılan kolluk  görevlilerinin şikayet edilerek ''görevi kötüye kullanmak, tehdit ve  hakaret'' suçunu işlediklerine dair 3 sayfalık bilgisayar çıktısı ele  geçirildiği belirtildi.

 KAPATILAN DERNEKLERE ÜYE

Uzun'un OHAL Kararnamesiyle kapatılan FETO/PDY bağlantılı  derneklerden Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme ve Geliştirme Derneği ile  Vizesiz Avrupa Derneği'ne üye olduğu, Kaymakam Daire Başkanlığı ve son olarak  Gana Büyükelçiliği görevlerinde bulunduğu ve daire başkanlığı döneminde TUSKON'un toplantılarına katıldığı ifade edilen iddianamede, Uzun'un 672 Sayılı  KHK ile görevinden ihraç edildiği kaydedildi.

İddianamede, sanığın cep telefonunda 09 Kasım 2014'ten itibaren  örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı, Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığının FETO/PDY ana çatı soruşturması kapsamında örgütün üst  düzey yetkililerinden Osman Karakuş, Sait Aksoy, Mustafa Muhammed Güner, Ahmet  Can ve Abdullatif Kaplan ile irtibatlı olduğu belirtilerek, Uzun'un ifadesinde  hakkındaki suçlamaları kabul etmediği anlatıldı.

ByLock kullanması, FETO/PDY bağlantılı derneklere üye olması,  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETO/PDY ana çatı soruşturması  şüphelileriyle irtibatı bulunması, örgütle müzahir TUSKON'un toplantılarına  katılması ve diğer hususlar değerlendirildiginde Uzun'un silahlı terör  örgütü FETO/PDY'ye üye olduğu ve bu şekilde üzerine atılı suçu işlediği  ifade edilen iddianamede, sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan  7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Uzun hakkındaki iddianame, gönderildiği İstanbul Ağır Ceza  Mahkemesince kabul edildi. Sanık Uzun önümüzdeki günlerde hakim karşısına  çıkacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...