Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da Schulz koalisyona girmiyor

Düzenleyen:
Almanya'da Schulz koalisyona girmiyor

DÜNYA Haberleri

Almanya’daki genel seçimin galibi Başbakan Angela Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) oldu. Sandık çıkış anketine göre Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) yüzde 32,5 oy aldı. Hükûmet ortakları önemli oranda oy kaybederken Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) lideri Martin Schulz'un koalisyona girmeyeceği öğrenildi.

Almanya’da federal meclisin yeni üyelerini belirlemek için yapılan seçimin bir başka kaybedeni Schulz'un Sosyal Demokrat Partisi (SPD) oldu. Sandıktan ikinci sırada çıkan SPD’nin oyları yüzde 20,2 düzeyinde kaldı. SPD, bir önceki seçime kıyasla yüzde beşlik bir kayıp yaşadı.

Yenilgiyi kabul eden Schulz, sonuçları değerlendirdiği konuşmasında artık muhalefette olacakları mesajını verip koalisyona da kapısını kapattı: "Bugün Alman sosyal demokrasisi için zor ve acı bir gün. Lafı uzatmadan söyleyeceğim, hedefimize ulaşamadık. Kendi kalemiz Kuzey Ren Vestfalya’da aldığımız yenilginin üzerine genel seçimleri kaybettiğimizi söyleyebilirim. Bu akşam, (Hristiyan Birlik partileri) CDU/CSU ile büyük koalisyondaki işbirliğimiz sona eriyor."

Geçici resmi sonuçlara göre, Başbakan Angela Merkel'in partisi CDU Alman federal parlamentosuna 239, en yakın rakibi Schulz’un partisi SPD ise 150 milletvekili gönderiyor. Seçimi üçüncü sırada tamamlayan ve ilk kez federal parlamentoya giren Almanya için Alternatif (AfD) ise 94 sandalye kazandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...