Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konservedeki ölümcül tehlike

Düzenleyen:
Konservedeki ölümcül tehlike

YAŞAM Haberleri

Sonbahar mevsimi, kadınların kışlık gıdalarını hazırlamak adına büyük bir gayrete girdiği dönem.

Canan ERASLAN

Pek çok kişi evde konserve yaparak kışın taze sebze lezzeti almak, diğer yandan ekonomi yapmak istiyor. Ancak bu amaç uğruna zehirlenmek de mümkün. Yaşar Üniversitesi Gıda İşleme Bölüm Başkanı Aşkın Uzel, yapılan bilinçsiz işlemlerin ölümcül bir zehirlenme türü olan ‘botulismus vakasına’ sebep olabileceği uyarısında bulundu. Bu tehlikeyi yaşamamak için Uzel, şu tavsiyelerde bulundu:
¥ Evdeki konserve için cam kavanozlar kullanılmalı, plastikten kaçınılmalı. Plastik kapaklar gıdaya uygun olmalı.
¥ Kapaklar en az 15-20 dakika kaynatılmalı, her kullanımda yenilenmeli.
¥  Kavanozda, kapakta şişkinlik ve sızıntı olmamalı. Şekli bozulan kapağın olduğu konserve yenmemeli.
¥  Konserve satın alıyorsanız, yine ambalajına bakın. Şişme varsa almayın, son kullanma tarihine mutlaka bakın.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...