Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kandil'de 'çözüm süreci' zirvesi

Kandil'de 'çözüm süreci' zirvesi

GÜNDEM Haberleri

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, dün, PKK yönetimiyle görüşmek üzere Kuzey Irak'a gitti.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, dün, PKK yönetimiyle görüşmek üzere Kuzey Irak'a gitti. Kışanak ile Türk, Erbil'de, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Erbil'den Kandil'e geçen Türk ve Kışanak, KCK Yürütme Kurulu Başkanı Murat Karayılan, yönetim kurulu üyeleri Cemil Bayık, Duran Kalkan, Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu örgüt yöneticileriyle bir araya geldi. Kandil'de gerçekleştirilen "çözüm zirvesinde" İmralı'ya yapılan son ziyaret ve kardeş Mehmet Öcalan'ın getirdiği mesajlar iletildi. Öcalan'ın, "Birinci aşama benim için 1 Haziran'da tamamlandı. Başkaları için bitmediyse de birinci aşama benim açımdan bitti. İkinci aşamaya da başlamak üzereyiz ama fazla gelişmeler olamıyor" sözleri anımsatılarak, hükümetin sürece yönelik tutumu değerlendirildi. Kandil zirvesinde, Lice başta olmak üzere çözüm süreciyle ilgili yaşanan sıkıntılar, hükümetin üzerinde çalıştığı insan hakları paketi ve BDP'lilerin ilgili bakanlarla yaptığı görüşmeler değerlendirildi. BDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan'ın da bugün bölgeye gitmesi bekleniyor. Baluken ile Buldan'ın, İmralı'da Abdullah Öcalan'dın yazdığı mektubu, Adalet Bakanlığı'ndan aldıktan sonra Kandil'e götüreceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...