Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray liderliğini pekiştirdi

Düzenleyen:
Galatasaray liderliğini pekiştirdi

SPOR Haberleri

5 haftada topladığı 13 puanla Süper Lig’de zirveye yerleşen Galatasaray, dün akşam lider unvanıyla Bursaspor’a misafir oldu.

Burhan Can TERZİ

Sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa maçındaki gibi etkili bir futbolla net galibiyet hedefliyordu. Ama Cimbom karşılaşmaya tutuk başladı. 5’te sağda topla buluşan Barış Yardımcı, Stancu’yu gördü. Rumen golcü müsait pozisyonda gol vuruşunu yapamadı. G.Saray 5 dakikalık şokun ardından, oyuna ağırlığını koymaya başladı. 10’da Belhanda, Titi ve Agu’dan sıyrılıp şutunu çekti ama savunmadan seken top kalecide kaldı. 12’de Gomis kaleyi karşıdan gören noktadan sağ köşeye sert vurdu, Harun gole yine izin vermedi. Aslan, tam golü bulacak derken, Bursa kontrataktan sonuca gitti. 14’te Kembo-Ekoko, Mariano’dan sıyrıldıktan sonra topu soldan ceza sahası içerisine yolladı. Fernando’nun temas ettiği top Delarge’a geldi ve Kongolu topu ağlara yolladı: 1-0. Bursa, 23’te Stancu ile ikinci gole çok yaklaşırken, 33’te Tolga’nın kafasında Harun kalesinde devleşti.

Tudor risk alınca

Galatasaray, ikinci yarıya daha saldırgan başladı. 55’te Tolga’nın etkili şutuna Aziz Behich engel olurken, 60’ta da Maicon kafa vuruşunda Harun’a takıldı. Golün gelmesi gecikince Igor Tudor, oyuna müdahale etti ve Yasin ile Feghouli’yi oyuna sürerken iki kenar bekini kulübeye çağırdı. Cimbom’un bütün oyun düzeni değişti. Sarı-kırmızılılar bu riskin karşılığını 73. dakikada aldı. Belhanda’nın korner vuruşunu Harun yumruklayarak uzaklaştırdı. Ceza sahasının hemen dışında, hafif sağda bulunan Feghouli sol ayağıyla uzak köşeye muhteşem bir kesme yaptı ve skoru dengeledi: 1-1. Ama Aslan 1 puana razı değildi ve saldırmaya devam etti. 80’de sahneye sezonun flaş ismi Tolga Ciğerci çıktı. Savunmadan seken topta, ceza yayına hareketlenen Tolga, ayak içiyle sağ köşeye nefis bıraktı, Cimbom’a 3 puanı getirdi: 2-1.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...