Ergenekonculara tahliye umudu

Ergenekonculara tahliye umudu

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, 3. yargı paketiyle terör suçlularına azami 10 yıl tutukluluk süresi getiren düzenlemeyi 'ölçüsüz' olduğu gerekçesiyle reddetti.

Anayasa Mahkemesi'nden uzun tutukluluk süreleri ile ilgili bir önemli karar daha geldi. Yüksek Mahkeme, CHP'nin başvurusu üzerine 3. Yargı Paketi'yle Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun terör suçlarında azami 10 yıl tutukluluk süresi öngören düzenlemesini "ölçüsüz" bularak iptal etti. Ergenekon, KCK gibi henüz hüküm verilmeyen tutuklular açısından mahkemelerin de terör suçlarında iki kat tutuklama süresi iptal edildiği gerekçesiyle hükümetin yeni düzenleme yapmasını beklemeden tahliye kararı verebileceği belirtiliyor. İptal edilen düzenleme, TCK'daki, "Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar", "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar", "Milli Savunmaya Karşı" ve "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" suçlarında, CMK'da öngörülen tutuklama süresinin 2 kat artırılmasını düzenliyordu. Hükümetin bu kararla yeni bir düzenleme yapması için 1 yıl süresi olacak. Hükümet iptal kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra 1 yıl içinde CMK'da yeni düzenleme yapacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...