Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sözleşmeliye kadro Meclis'ten geçti

- Güncelleme:
Sözleşmeliye kadro Meclis'ten geçti

Ekonomi Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın sözünü verdiği ve kamuda 100 bin sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna geçirilmesini öngören "Torba Kanun" teklifindeki madde Genel Kurul'da kabul edildi.

Başbakan Erdoğan'ın sözünü verdiği ve kamuda 100 bin sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna geçirilmesini öngören "Torba Kanun" teklifindeki madde Genel Kurul'da kabul edildi. Buna göre, Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu, MGK Genel Sekreterliği, TOKİ, Başbakanlık, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türk Patent Enstitüsü, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, SGK, Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı, TRT, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, ÖSYM, GAP İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası Projesi bölge kalkınma idari başkanlıkları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında çalışanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatlarının büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde, bilişim hizmetlerini yürütenler de kadroya alınacak. Bu kurumlardan da 3 bin 439 sözleşmeli personelin faydalanacak. 4-B, mahalli idareler, ve sağlık personeli ile TRT'de çalışan sözleşmeli personel 30 gün içinde, diğerleri ise 60 gün içinde başvurursa devlet memurluğu kadrosuna geçirilecek. Düzenleme, halen sınav süreci devam eden 4/B'lileri de kapsayacak. Maddeye göre, 26 Haziran 2013 yılına kadar kurumlarda sözleşmeli çalışan yaklaşık 100 bin kişi, kanunun yürürlüğe girdiği tarihte devlet memurluğu kadrosuna alınacak. AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...