Menderes'in idamı genel kurula havale

Menderes'in idamı genel kurula havale

GÜNDEM Haberleri

Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın, vefatından önce 'İdam kararının yok sayılması' için dilekçe yazmıştı. 'Yetkimiz yok' diyen Dilekçe Komisyonu, topu Meclis'e attı.

TBMM Dilekçe Komisyonu, Burhan Apaydın'ın Adnan Menderes ve arkadaşları için verilen idam kararının yok hükmünde sayılması maksadıyla sunduğu dilekçeyle ilgili "yetkimiz yok" kararını verdi. Ömrünü demokrasi tarihinin en kanlı sayfalarından birinin kurbanı olan Adnan Menderes'in haklı davasını savunmaya adayan Burhan Apaydın, nisan ayında aramızdan ayrılmıştı. Apaydın, son saatlerini dahi bu uğurda harcamış; ölmeden önce Menderes ve arkadaşları hakkında verilen idam kararlarının yok sayılması için TBMM'ye gönderilmek üzere üçüncü dilekçesini yazmıştı. Sözkonusu dilekçeyi karara bağlayan TBMM Dilekçe Komisyonu, konunun komisyonun yetki alanı içinde olmadığını belirterek, "Sadece TBMM Genel Kurulu, Milli Birlik Komitesi tarafından alınan infazların onaylama kararını yok sayma yetkisine sahiptir" dedi. Dosyanın Genel Kurul'a gelmesi ve yeni yasama yılında son sözün söylenmesi bekleniyor.

nbsp;Menderes'in idamı genel kurula havale
BİR KOPYASINI DA NUH ALBAYRAK'A VERMİŞTİ
"Ölene kadar bu işin peşini bırakmayacağım" diyen Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın, Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak'ı ziyaret etmişti. Vefatından önce son dilekçesini hazırlayan Apaydın, ailesine, "Bunun bir kopyasını da Nuh Albayrak'a gönderin" demişti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...